L’Ajuntament de Marratxí presenta la segona edició del FeminFest, la diada per celebrar el 8M

  197

  L’Ajuntament de Marratxí ha presentat el programa d’activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona. Enguany, el consistori ha preparat una diada per commemorar aquest dia que se celebrarà dissabte 11 de març, a l’Escola Vella del Pont d’Inca, de les 16:30 fins a les 21 hores, sota el nom FeminFest. Tota la programació es pot consultar a la web: 8m.marratxi.es

  El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha assegurat que amb això “demostra’m una altra vegada més el nostre compromís amb aquest dia, la igualtat i amb totes les dones. Ja ho vàrem demostrar amb la creació de l’àrea d’Igualtat a l’Ajuntament i any rere any ho continuem demostrant”.

  La diada comptarà amb contacontes pels més petits, taller de dancehall, acte en memòria d’Aurora Picornell, concert de gòspel, i un taller de serigrafia durant tota l’horabaixa. La regidora d’Igualtat, Aina Amengual, ha concretat que aquest darrer taller “tindrà la col·laboració dels alumnes de l’IES Marratxí, del Batxillerat Artístic que són els que han elaborat els dissenys de les estampacions que es duran a terme al taller”. També hi haurà mercadet de dones artesanes, foodtrucks, entre altres activitats.

  A més, dimarts dia 7 de març a les 11h, hi haurà la projecció del documental ‘Dorothea i el Myotragus’, dirigit per Marta Hierro i Nuria Abad. Llavor, es realitzarà un col·loqui en el qual participaran representants de les institucions organitzadores amb la finalitat d’analitzar anacrònicament el paper de la dona a través de Dorothea.

  La regidora de Joventut, Irene Garcia, ha afegit que a l’Escola Vella “també trobarem una exposició que hem preparat a través dels nostres ciutadans: la Dona més important de les nostres vides. Cada un que ha volgut participar ha fet una fotografia i estaran allà exposades. 

  També s’ha convocat la segona edició del concurs de microrelats: Dones que fan història. L’entrega de premis serà al FeminFest amb la lectura del microrelat guanyador. La regidora de Participació Ciutadana, Neus Serra, ha explicat que “hem fet uns llacets per a totes les persones que visitin aquesta jornada i se sentin identificades, i també oferim un taller de pintura”.