L’Ajuntament de Marratxí presenta el Pla Estratègic d’Ocupació Local (PEOL)

335

L’Ajuntament de Marratxí ha presentat el Pla Estratègic d’Ocupació Local (PEOL) 2021-2023, emmarcat en el programa SOIB desenvolupament local, amb l’objectiu de dinamitzar l’economia local i afavorir un creixement econòmic sostenible a Marratxí per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del municipi.

El Pla Estratègic, que es pot consultar al web https://marratxi.es/peol, es desplega en 20 projectes que s’estructuren  entorn de 6 línies estratègiques. Aquestes línies estan relacionades amb la millora de l’ocupabilitat, el foment de l’ocupació, el suport a l’emprenedoria i al teixit empresarial, el foment de la promoció del municipi a través de la digitalització i la sostenibilitat, i l’impuls del treball conjunt d’actors públics i privats per a coordinar i generar sinergies al territori. Una vegada validat pel SOIB, les agents AODL es faran càrrec de l’execució dels projectes i del seguiment del procés fins al 2023.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha mostrat satisfet de presentar el pla estratègic d’ocupació local 2021-2023 que ha de servir per millorar el capital humà amb programes de formació i ocupació i per enfortir el teixit empresarial i comercial. En aquest sentit, ha assegurat que és “un bon pla i esper que sigui un èxit per al nostre municipi i que serveixi per estimular l’economia i que repercuteixi en els ciutadans de Marratxí”.

Per la seva banda, Aina Amengual, regidora de Formació i Ocupació de Marratxí, ha dit que està “molt orgullosa perquè amb aquest pla impulsarem, mitjançant un dels projectes d’ocupabilitat, un dels nostres oficis singulars com és la ceràmica que està molt vinculada a la nostra tradició i al nostre municipi”. La regidora també ha anunciat que enguany es recuperarà la Fira de l’Ocupació, es posarà en marxa Aula Mentor, una aula digital per a persones adultes, a més de la continuació d’altres projectes com SOIB Dona, Joves Qualificats i el programa per fomentar l’ocupació d’aturats de llarga durada.

Les agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL) de l’Ajuntament de Marratxí han elaborat aquest Pla Estratègic en l’àmbit de l’ocupació i el desenvolupament local (PEOL), i han definit l’estratègia del municipi, i les accions a desplegar en els pròxims anys, amb la implicació dels diferents agents del territori. En aquest sentit, Jero Sans, regidora de Comerç, ha agraït la tasca feta per les agents AODL per posar en marxa aquest pla i ha afegit que està “molt contenta” per l’impuls que donarà al teixit comercial i empresarial del municipi.