L’Ajuntament de Marratxí i el Govern signen un acord per a la incorporació del municipi a les ajudes extraordinàries al treball autònom

707

El batle de Marratxí, Miquel Cabot i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han signat aquest dimecres un acord a través del qual el municipi aportarà 110.000 euros a la convocatòria del Govern d’ajudes extraordinàries per a persones treballadores autònomes. Marratxí és, d’aquesta manera, el primer municipi que s’ha sumat a aquestes mesures per al reinici i al manteniment del treball autònom, aprovades recentment en mesa de Diàleg Social.

D’aquesta manera, l’Ajuntament incrementarà la quantitat que es podrà repartir a Marratxí, i que suma 474.729 euros. A més de les aportacions municipals, el Govern aporta 274.050 euros i el Consell de Mallorca, altres 90.669. Així, en total, el municipi comptarà amb gairebé mig milió d’euros a repartir en ajudes no retornables, que podran beneficiar prop de 240 persones autònomes del municipi.

A la signatura de l’acord, han acudit, a més del conseller i el batle, la directora general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Vanessa Rosselló, el primer tinent de batle de l’Ajuntament, Joan Francesc Canyelles, i la segona tinent de batle, Neus Serra.

AJUDES DE FINS A 3.000 EUROS

L’objectiu d’aquest paquet de mesures és ajudar els autònoms i autònomes a reiniciar la seva activitat un cop s’ha iniciat el procés de desescalada. S’hi poden presentar dos tipus de persones treballadores: aquelles que treballen tot l’any, però s’han vist afectades per la declaració de l’estat d’alarma i els coneguts com treballadors autònoms de temporada que enguany no hagin pogut iniciar la seva activitat.

L’import dels ajuts oscil·la en funció de si tenen o no persones treballadores contractades a càrrec seu: en cas de no tenir-ne, l’ajuda és de 2.000 euros; en cas de tenir-ne una o dues, 2.500 euros; i en cas de tenir-ne més de dues, 3.000 euros. A més, es tracta d’un ajut compatible amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat aprovada pel govern central i amb haver fet un ERTO. Els ajuntaments tenen fins al 15 de juliol per adherir-se al paquet de mesures urgents presentades la setmana passada.

El de Marratxí és el primer municipi que s’hi suma, però el Govern espera que la convocatòria, amb un pressupost inicial d’11,4 milions d’euros, arribi, amb les aportacions dels municipis als 15 milions d’euros.