L’Ajuntament analitza de forma experimental les aigües fecals del municipi per conèixer la incidència del coronavirus

645

L’Ajuntament de Marratxí ha començat a realitzar un primer anàlisi d’aigües fecals de quatre grans zones de Marratxí per veure la incidència del coronavirus i poder comparar amb les dades de les PCR, a més de poder estudiar la incidència entre els diferents nuclis urbans.

Els operaris de FACSA ja estan recollint les mostres de les aigües fecals i si la informació aportada és vàlida, l’Ajuntament procedirà a realitzar aquest tipus d’anàlisi de forma periòdica. Aquest anàlisi permet predir la incidència del Covid-19 amb cinc dies d’antelació aproximadament.

Aquest projecte permetrà analitzar el material genètic del virus SARS-CoV-2 en les aigües residuals del municipi mitjançant l’elaboració d’un mapa epidemiològic on es combinaran els resultats experimentals obtinguts amb les anàlisis de les aigües residuals juntament amb els resultats sanitaris.

Des de març de 2020, FACSA ha realitzat aquestes anàlisis a estacions depuradores i sistemes de sanejament de les Balears, Comunitat Valenciana, Catalunya, Andalusia, entre d’altres comunitats. L’objectiu és analitzar l’evolució de la pandèmia i l’efecte de l’aplicació de mesures de distanciament i confinament social.