L’Ajuntament ajorna l’aprovació inicial del reglament de les colònies felines

456

El reglament sobre colònies felines no es durà a ple dimarts que ve 25 de febrer com estava previst després que el batle de Marratxí, Miquel Cabot, i la regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, s’hagin reunit aquest matí amb l’associació animalista ‘Moixets de Marratxí’, responsables de la majoria de colònies felines del municipi.

La reunió s’ha convocat per a tractar el renou ocasionat pel fet que va arribar a la premsa un esborrany del nou reglament de colònies felines que s’havia de dur a aprovació en el pròxim ple municipal. El batle ha explicat a l’associació que “la intenció del consistori sempre ha estat la de consensuar aquest document” i que esperaven poder introduir les modificacions pertinents durant els trenta dies hàbils del període d’al·legacions posteriors a l’aprovació inicial del text, com és habitual en aquestes normatives. De fet, durant els primers mesos de l’any, l’àrea de Medi Ambient ja havia mantingut les primeres reunions amb entitats i veterinaris vinculats a aquestes colònies per conèixer els seus respectius punts de vista.

A la reunió, l’associació de voluntaris i voluntàries ha mostrat la seva preocupació en considerar que el període de 30 dies hàbils seria insuficient per a concretar i consensuar els canvis en aquest reglament. Per això els responsables municipals, reiterant la seva voluntat d’aprovar un document consensuat, han acceptat posposar l’aprovació inicial del reglament per a continuar treballant amb les associacions i altres entitats vinculades a les colònies en aquells punts en els quals existeixin discrepàncies.

A la reunió, la regidora de Medi Ambient també mostrat canvis en el document inicial que ja s’havien realitzat a conseqüència de les propostes que havia rebut el seu departament d’algunes associacions animalistes o veterinaris locals amb les quals s’havien posat en contacte.

Segons paraules de Cabot, “l’objectiu de crear aquest reglament és donar cobertura als voluntaris i voluntàries de les colònies felines del nostre municipi, que fan una important labor controlant la població de moixos assilvestrats i així evitar conflictes de salubritat i de convivència d’aquests animals amb els veïns. Aquest reglament sempre ha estat un reglament flexible i obert a canvis, per això lamentam la confusió i el renou creats per la filtració de l’esborrany a la premsa. Esperam tornar a canalitzar l’aprovació del reglament conjuntament amb les associacions afectades com estava previst inicialment”

A Marratxí hi ha unes 25 colònies autoritzades amb un total de 600 felins, gestionades pels voluntaris i voluntàries i supervisades pel consistori. En 2019 l’Ajuntament de Marratxí, amb finançament del Consell de Mallorca, va concedir uns 20.000€ en ajudes per a la castració, aliment sec, vacunes i altres tractaments mèdics per als felins d’aquestes colònies. Durant 2020 es treballarà per a agilitar i flexibilitzar aquestes ajudes.