La fira reuneix més de 10.000 visitants en un esdeveniment que celebra la cultura i el comerç local i ofereix activitats per a totes les edats
Jaume Llompart: “Volíem recuperar el que havíem perdut, un espai per reunir-nos com a poble i celebrar els nostres productes i tradicions”
Antònia Coll: “Hem intentat oferir activitats per a tothom i la resposta per part dels veïns i associacions ha estat magnífica”
(MARRATXÍ, 17 de novembre de 2024).- Marratxí ha celebrat avui la cultura i la tradició amb la XXIII Fira de Tardor, que enguany ha reunit més de 10.000 persones a la Plaça de Sant Marçal i l’esplanada de La Verònica, a Sa Cabaneta. Aquesta emblemàtica fira, recuperada amb èxit l’any passat després d’un parèntesi, s’ha consolidat com un aparador privilegiat del producte local, l’artesania i les activitats familiars.
L’acte inaugural ha comptat amb la presència de Jaume Llompart, batle de Marratxí; Antònia Coll, regidora de Fires i Festes; Antoni Fuster, conseller de Presidència del Consell de Mallorca; Pilar Amate, consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local; Ingrid de la Fuente, directora general d’Indústria del Govern Balear, i altres membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Marratxí. Tots ells han assistit al ball dels Gegants de Marratxí, Na Bet i en Marçal, han degustat la tradicional llet d’ametlla i han participat en l’amollada de coloms organitzada pel Club Columbòfila Esportiva Missatgera de Marratxí.
En paraules del batle Jaume Llompart: “Volíem recuperar el que havíem perdut, que les famílies tinguessin una oportunitat més per passejar pels nostres carrers, coneixent els productes que es fan a Marratxí i a la resta de Mallorca. Estam molt il·lusionats de veure tants de veïns gaudint d’una ocasió que reforça l’orgull de viure aquí”.
Activitats per a totes les edats
La Fira de Tardor ha ofert una programació variada, que ha inclòs des de demostracions d’elaboració de llet d’ametlla i treballs de ceràmica organitzats per l’Escola Municipal de Ceràmica, fins a activitats infantils com castells inflables, conta-contes i espectacles de teatre. També hi ha hagut espai per a la música, amb el concert extraordinari de Santa Cecília a càrrec de la Banda Municipal, el ball de bot del grup Terra Rotja i les animades actuacions de batucades i xarangues, que van omplir els carrers d’alegria.
Segons la regidora Antònia Coll: “Hem intentat oferir activitats per a tots els públics i la resposta de la gent ha estat magnífica. Els comerciants també ens han traslladat que han tingut molta activitat, per la qual cosa també estan molt satisfets”.
Tal i com ha explicat Antonia Coll, la fira ha comptat amb més de 220 paradetes que han exposat i venut productes locals, ecològics i artesanals, des de joies i infusions fins a ganivets i artesania de fang o fusta. A més, s’habilitat una carpa exclusiva per a productes locals i ecològics, reforçant el compromís del municipi amb la sostenibilitat i el comerç de proximitat.
El cap de setmana també va incloure la XI Cursa del Siurell, celebrada dissabte, que va batre rècords de participació amb més de 500 corredors. El recaptat es destinarà a ASPANOB, associació que treballa amb infants amb càncer a les Balears.