La XIV Fira de la Llet d’Ametlla congrega al Pla de na Tesa milers de visitants

213

El Pla de na Tesa va congregar ahir milers de visitants amb motiu de la celebració de la XIV Fira de la Llet d’Ametlla, que es fa anualment per mantenir la tradició de consum d’aquest producte en el municipi a les festes nadalenques i reconèixer aquelles que famílies, que diverses generacions després, la continuen elaborant. 

Així, la família Pocoví va dur a terme al llarg del matí diverses xerrades explicatives sobre l’origen de la llet d’ametlla a Mallorca i sobre el seu procés d’elaboració.

Com a cada edició, hi va haver exposició de tot tipus de parades, que incloïen tota casta de productes artesans, de vehicles i d’animals. Els xeremiers de Marratxí també varen animar la jornada amb balls i cercavila. 

Al migdia hi va haver la recepció d’autoritats, encapçalada pel batle, Miquel Cabot, el primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles; la segona tinent de batle i regidora de Participació Ciutadana, Neus Serra, així com diversos regidors de l’Ajuntament, la senadora Susanna Moll, el diputat Juli Dalmau i el conseller d’Hisenda del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom. 

Cabot va subratllar el fet que “la Fira de la Llet d’Ametlla és de les fires més guapes que es fan a Mallorca. Té una gran acceptació popular, amb milers de visitants, tant des Pla i de la resta de Marratxí com de diversos municipis de Mallorca. Cada any se celebra en un ambient espectacular i amb un caire molt familiar”.

De la seva banda, Serra, va explicar que “és una fira que ja està del tot consolidada en el nostre calendari i que organitza des del primer any la Comissió de Festes des Pla, cosa que demostra el gran teixit associatiu que tenim al municipi”.

Just després de la recepció d’autoritats, hi va haver l’esperat concert de la Banda Municipal de Música de Música de Marratxí, a l’església.

Dissabte, com a preàmbul de la Fira pròpiament dita, es va celebrar una diada infantil, una sessió de ‘tardeo’ i, finalment, i el concert de l’orquestra barroca Ars Musicae, també celebrat a l’església.