La vitalitat es demostra… fent activitats

461

Dansa, tai-txi, pilates, ioga, costura creativa, ball de bot… Activitats de tot tipus s’ofereixen per als veïnats en els distints casals de veïnats (espais socioculturals). En aquesta àrea, el local de Ca Ses Monges, al Pla de na Tesa, és el que té més moviment dins de Marratxí. Al llarg de la setmana, hi tenen activitats organitzades l’Associació de Gent Gran Llebeig, Aires de Pla i Es Puntet. Aquestes activitats es duen a terme dins del calendari escolar, la qual cosa vol dir que hi ha un parèntesi els mesos d’estiu. A més, a través de l’Associació de Veïnats, també hi ha a disposició dels usuaris una ludoteca. L’Ajuntament, amb les distintes associacions, aplicarà unes normes d’ús consensuades, que deixen clar que cap particular no hi pot organitzar una activitat individualment, sinó que ha de ser en el marc d’una entitat.

Però més enllà de Ca Ses Monges, també hi ha determinades entitats i associacions que tenen les pròpies activitats, com és el cas de Pont d’Inca Nou, Can Carbonell i Es Figueral.

Globalment, als distints locals, el perfil d’edat dels usuaris és molt heterogeni, des de joves fins a persones majors, i la major part acudeix a les cites marcades per a l’horabaixa i el capvespre. Sigui como sigui, les persones majors també participen de les activitats organitzades també els matins, ja que disposen de temps lliure durant el dia.

Els preus depenen de cada activitat; algunes són gratuïtes i d’altres a preus mòdics per a tot el curs. Sigui com sigui, és clar que, de la mateixa manera que el moviment es demostra caminant, la vitalitat es demostra… fent activitats.