La regatista Aina Bauzà és reconeguda a Marratxí pel seu rècord transatlàntic

20

L’esportista nascuda en Es Pont d’Inca va establir un nou rècord de navegació en solitari el passat mes de març i no deixa d’acumular reptes.

L’Ajuntament li ha lliurat una rèplica del seu vaixell. “M’ha sorprès i m’ha agradat molt”, ha declarat Bauzà

Jaume Llompart: “No aturam de reconèixer els esportistes perquè Marratxí és terra d’esport i de gent valenta. Creuar l’Atlàntic en solitari em pareix d’una fortalesa increïble i un control mental digne d’admirar i reconèixer.”

L’Ajuntament de Marratxí ha rebut aquest dijous la regatista de Marratxí Aina Bauzà en la seva visita al municipi després d’establir el nou rècord transatlàntic de navegació en solitari en un monocasc de 6.5 metres a vela.

L’esportista, de 29 anys, és la primera persona a completar la ruta entre Cadis i Sant Salvador en solitari en un monocasc. Va establir el rècord en 30 dies 22 hores i 34 minuts, una fita certificada pel World Sailing Speed ​​Record Council (WSSRC), organisme encarregat dels Rècords Mundials de Vela.

A més, la regatista d’Es Pont d’Inca ha aconseguit aquest juliol el bronze en la Calvados Cup disputada a França amb la seva companya Sasha Lanièce. L’han rebut a la seu consistorial el batle, Jaume Llompart, i el regidor d’Esports, Juan Antonio Estarellas, qui han lliurat una recreació del seu vaixell de ceràmica amb una figureta de siurell, que ha rebut amb sorpresa: “m’ha paregut molt curiós, pareix realment el meu vaixell, i això m’ha sorprès i m’ha agradat molt”.

Bauzà assegura que està “molt contenta” després d’aconseguir el repte “perquè ha estat com recollir els fruits de tota la preparació que hem fet anteriorment” i ara ho pot compartir amb la seva família, que l’ha acompanyat a la rebuda.

El batle, Jaume Llompart, ha assegurat que “no aturam de reconèixer els esportistes perquè Marratxí és terra d’esport i de gent valenta. Conèixer a n’Aina Bauzà, una al·lota de 29 anys d’Es Pont d’Inca a qui un dia se li va ocórrer dir ‘vaig a creuar l’Atlàntic en solitari’ em pareix d’una fortalesa increïble i un control mental digne d’admirar i reconèixer. Ha estat una trobada espectacular, ens ha transmès aquesta il·lusió i ganes de superar-se a un mateix. Ens ha ensenyat que no hem de tenir por a pràcticament res”.

Aina Bauzà ja té el seu vaixell en el port de sortida pel seu pròxim repte, una de les regates de l’estiu, la SAS, que sortirà de França, Les Sables d’Olonne, a l’illa d’Horta, a Azores, 1.200 milles a l’Oceà Atlàntic que la durà a navegar un total de 2.180 quilòmetres durant 20 dies en dues etapes de 1.200 milles cadascuna. Al setembre competirà en el mundial A2 de vela d’altura.