Las presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha visitat les instal•lacions de la fàbrica CAROB, S.A., una empresa dedicada a la fabricació i distribució de la goma de garrofí. A la visita, guiada per la gerent de CAROB, Margalida Sureda, també han assistit el primer i el segon tinent de batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles i Neus Serra.

Durant la visita de la fàbrica, creada l’any 1974 i ubicada a Marratxí, han pogut conèixer els procediments de fabricació de la goma de garrofí, un espessidor natural que es fa servir a la industria alimentària, cosmètica i farmacèutica. Durant els més de 40 anys d’experiència CAROB ha desenvolupat la seva pròpia tecnologia, convertint-se en un referent mundial.

La presidenta Cladera ha volgut destacar la feina de CAROB, “un cas d’èxit d’indústria alimentària amb un producte de qualitat de Mallorca. Treuen profit i fan rendible un producte molt nostrat com és la garrova, i en aquest cas, la seva llavor, el garrofí. Un cas que li posa cara i ulls a la reactivació de la nostra economia i l’aposta de les nostres empreses per la innovació tecnològica”.

Durant la visita, la presidenta ha conegut tot el procés d’elaboració, investigació tecnològica i comercialització de la goma de garrofí que es duu a terme a les instal•lacions, així com la situació del camp i cultiu de garrova a Mallorca, que en els darrers anys ha registrat un increment significatiu del seu preu.

Des del passat mes d’agost, CAROB fa compra local de garroves a Mallorca per protegir el sector primari mallorquí i dignificar el valor de la garrofa.