La Policia Local ha detingut una persona i ha imposat 92 sancions per incompliment del decret de l’estat d’alarma

338

Des del 14 de març, dia en què va entrar en vigor el Reial Decret d’estat d’alarma a tot Espanya, la Policia Local de Marratxí ha detingut un ciutadà i ha imposat 92 sancions per incompliment de les situacions que estableix el mateix decret. En el cas de la detenció, aquesta es va produir dilluns quan un individu de nacionalitat suïssa va fer cas omís reiteradament de les instruccions dels agents, que es van veure obligats a detenir-lo. Fetes les oportunes diligències, aquestes es van traspassar a la Guàrdia Civil.

Pel que fa les multes imposades fins a dia d’avui, cinc varen ser la primera setmana i les altres, entre la setmana passada i el que duim d’aquesta. En aquest sentit, l’inspector en cap, Miquel Àngel Pascual, explica que “els primers dies i de fet gairebé tota la primera setmana actuàvem amb més mà esquerra, però ja des de la setmana passada ja no, ara la ciutadania ja sap el que hi ha i la tolerància de l’actuació policial és zero en aquest capítol”.

Pascual comenta que el principal motiu de sanció al municipi és per incompliment de les mesures establertes en l’estat d’alarma, com estar en el carrer sense motiu, si bé també se n’han imposat, per exemple, per dur el ca a passejar molt enfora del domicili. Les sancions imposades, que es deriven a Delegació del Govern, tenen un import a partir dels 600 euros.

Fins ara, no hi ha hagut cap persona que hagi estat multada dues vegades, però sí algun ciutadà que ho ha estat pel fet d’haver incorregut en un mateix comportament, malgrat haver estat advertit en ocasions precedents pels membres de la Policia. Des del cos policial, també es recorda que si bé no és obligat ni imprescindible, sí que és aconsellable dur un certificat de l’empresa on cadascú faci feina per “facilitar la labor” de la Policia i fer més senzilles les coses.

Una vegada més, la Policia Local llança missatges de “responsabilitat i consciència” al conjunt de la ciutadania i insta a tothom a “quedar-se a casa”.

Des d’aquest punt de vista, Pascual vol lloar el compromís de la major part de la ciutadania de Marratxí. “La gran majoria de persones estan mantenint-se a casa i complint perfectament. A més, vull d’agrair les mostres de solidaritat de què som objecte”, com per exemple amb l’arribada d’un centenar de màscares de protecció que la Policia ha derivat a centres mèdics del municipi. “Igualment, és just reconèixer la molt bona feina que estan fent els meus companys del cos de la Policia Local”, subratlla.

D’altra banda, en el conjunt de les Illes, segons informa Europa Press, han estat identificades 4.000 persones en 300 controls em les diferents carreteres. La immensa majoria de conductors va demostrar el seu compromís social per complir les restriccions acordades per contenir el coronavirus, així com també va atendre les indicacions dels agents. Tant el trànsit rodat com el marítim i aeri han experimentat una dràstica reducció a Balears a causa de l’estat d’alarma causat per la pandèmia.