La Policia Local de Marratxí ha detingut ‘in fraganti’ al sospitós de cremar 28 contenidors al municipi

527

La Policia Local de Marratxí ha detingut aquest dilluns un home de 57 anys, veïnat del termini municipal, com a pressumpte autor de la crema de 28 contenidors al municipi. La investigació es va iniciar fa mesos arran dels nombrosos incendis registrats a contenidors ubicats a les zones de Sa Cabaneta i Pòrtol.

Les primeres sospites sobre el detingut, que ja ha passat a disposició judicial, es remunten a l’estiu passat quan es produïren a la zona de Ses Clotes dos incendis a uns solars en zona rústica. El sospitós ja va ser identificat al trobar-se en les rodalies mentre es realitzaven les tasques d’extinció. La investigació i les informacions aportades pels veïnats van permetre esbrinar que el sospitós tenia una segona residència a la zona, la mateixa on s’havien produït la majoria dels incendis dels contenidors.

L’Ajuntament va decidir instal·lar un contenidor intel·ligent a prop del seu domicili, amb uns sensors que alerten tot d’una detecten un augment dràstic de la temperatura a l’interior del contenidor. Paral·lelament la Policia Local va iniciar una vigilància del sospitós als voltants del seu domicili. Ha estat aquest dilluns quan en un dels seguiments han agafat ‘in fraganti’ al sospitós tot just quan depositava una bossa de fems amb una cigarreta a la mà. Tot d’una ha començat a sortir-ne fum del contenidor, un incendi que han pogut sufocar els propis agents, que han procedit a la detenció de l’home.

Des de l’any 2016 Marratxí ha sofert nombrosos incendis de contenidors a la mateixa zona i a la mateixa franja horària, però ha estat en els darrers tres mesos quan s’han incrementat notablement el número de contenidors cremats.