La plataforma qualifica de “fita històrica” el suport del Senat al pulmó verd de Son Bonet

92

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd ha titllat de “fita històrica” el suport del Senat al pulmó verd de Son Bonet. La cambra alta va instar al Govern d’Espanya a paralitzar el projecte fotovoltaic d’Aena. En un comunicat han assegurat que aquest nou suport és d’un òrgan constITucional que representa a tot el poble de l’Estat Espanyol i se suma a les peticions d’Ajuntament de Marratxí, Consell de Mallorca i Govern Balear, reclamant un enteniment i respecte als drets dels habitants de Marratxí.

Aquesta nova adhesió “va més enllà i és tota una fita històrica per a un moviment d’àmbit local: aconseguir el suport del Senat d’Espanya”. Consideren que ara Aena hauria de retirar el projecte de megaparc fotovoltaic i regularitzar l’actual ús públic que ja té l’espai amb l’ajuntament de Marratxí. “A més, com des de sempre hem insistit des de la plataforma, es podria crear un bosc urbà, que contribuiria a la compensació de la petjada de carboni d’AENA”.

La plataforma considera que Aena ha obviat els veïnats i veïnades de Marratxí al deixar de banda les seves peticions i no considerar les al·legacions presentades. “AENA ha fet ofertes a l’Ajuntament de Marratxí, però que mai s’ha plantejat altres usos que no fossin els previstos al projecte i ha desestimat tota proposta feta per institucions i entitats socials. Això no és consensuar, això és voler sortir-se amb la seva en contra de la voluntat del poble a base de mentides”.

La plataforma considera que AENA hauria de disculpar-se amb el poble de Marratxí i demana a la comissió balear de Medi Ambient a informar negativament del projecte perquè és una operació “especulativa” que no compleix les condicions de les instal·lacions d’autoconsum. La plataforma també valora l’abstenció del PSOE al Senat pequè tirés endavant la moció a favor de la retirada del projecte d’Aena, però assegura que “és hora que el PSOE sigui coherent amb els seus propis valors democràtics” perquè “no podem entendre com un mateix partit que té la clau per evitar aquesta destrossa es manté en una postura ambigua”. Per això, el comunicat demana a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez i al president del Govern que escoltin “aquest clam unànime, i facin enrere el projecte de megaparc fotovoltaic d’AENA”.