La “Maleta viatgera” s’estrena a les escoles d’infantil de Marratxí per transmetre valors d’igualtat

298

L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea d’Igualtat, ha posat en marxa per segon curs consecutiu el projecte “Maleta viatgera”. Enguany s’ha incorporat una nova maleta destinada als alumnes d’Infantil amb l’objectiu d’acostar a l’alumnat d’aquest cicle unes propostes didàctiques que abordin la igualtat des de diverses perspectives, així com la prevenció de la violència masclista.

Es tracta d’un servei de préstec col·lectiu i rotatori que consta de dues maletes: una per a Infantil i l’altre per a Primària; actualment s’està treballant per oferir aquest servei també a Secundària.

La maleta d’Infantil conté 31 llibres i un manual en el qual hi ha una sinopsi de cada conte i quina intenció busca des de la perspectiva de gènere, des de la diversitat sexual i des dels estereotips de sexe i gènere. Els llibres seleccionats tenen per objectius transmetre uns valors i unes actituds pel que fa a la superació dels estereotips de gènere i sexe, així com el tracte no sexista per tal d’educar en igualtat i des de la diversitat. Entre els llibres d’Infantil hi ha alguns com “Les nenes seran el que vulguin ser”, de Raquel Díaz Reguer, dirigit a nins de set anys; “La bruixa que no volia ser princesa”, de Susanna Isern i David Sierra Listón, a partir de sis anys; o “La caputxeta forçuda”, de Vivim del cuentu i Albert Vitó, a partir dels cinc anys.

La maleta de Primària conté 19 llibres i un manual en el qual hi ha una sinopsi de cada llibre i quina intenció busca des de la perspectiva de gènere. A més inclou algunes propostes com fitxes per a poder treballar amb els llibres a classe i alguns recursos coeducatius per poder treballar la igualtat. Entre els 19 títols hi ha alguns com “Dones úniques”, de Montse Barderi i Violeta Crespo, a partir de 12 anys; “Dones Extraordinàries que van canviar el món”, de Kate Pankhurst, dirigit a nins i nines de 8 anys; “Malala, pel dret de les nenes a l’educació”, de Raphaële Frieri i Aurélia Fronty, a partir de 12 anys.

Aquest projecte s’emmarca en les accions previstes en el Pla Estratègic d’Igualtat amb la finalitat de promoure i millorar les actituds igualitàries i d’oposició a la violència masclista des de les aules, ja que l’educació és una eina clau per a la transmissió dels valors d’igualtat.