La I Cursa del Fang 2024 recorrerà les emblemàtiques olleries de Marratxí

67

Jaume Llompart: “El traçat permet que la gent descobreixi les olleries i siurelleries del nostre municipi mentre corr”

Andreu Massot: “Esperam entre 250 i 300 participants, tant adults com infants. Tots els participants rebran una medalla exclusiva i els guanyadors un siurell de Ca Madò Bet”

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació oficial de la I Cursa del Fang el 2024, un esdeveniment que es perfila com un dels moments més destacats de les Festes de la Verge del Carme de Pòrtol. A l’acte de presentació hi han assistit el batle de Marratxí, Jaume Llompart; el regidor d’Esports, Juan Antonio Estarellas; la regidora de Participació Ciutadana, Nerea García; el CEO de Bodegas Suau, patrocinador i amfitrió de la presentació, David Álvarez; i el director de Cuc Fitness, Andreu Massot, organitzador de l’esdeveniment esportiu en col·laboració amb l’Ajuntament de Marratxí.

La cursa, que tendrà lloc el 20 de juliol, partirà de la Plaça de Can Flor, a Pòrtol, i recorrerà les olleries i siurelleries més emblemàtiques del poble, oferint una experiència única que destaca la rica herència ceràmica de Marratxí. 

Hi haurà quatre modalitats: una primera competitiva de 7 quilòmetres i mig, una segona de 3 quilòmetres populars, sense podi i sense ser competitiva per a aquells que es vulguin iniciar en el món de córrer. Aquests 3 quilòmetres també es podran fer caminant de manera més lúdica. Abans, es realitzaran les curses infantils per a nens fins a 12 anys, amb diferents distàncies més curtes i de manera gratuïta.

Aquest esdeveniment no només oferirà una manera divertida i saludable de celebrar les Festes del Carme, sinó que també serà una oportunitat per posar en valor el treball dels artesans locals i la bellesa dels seus productes. La Cursa del Fang és una manifestació de l’orgull de Marratxí per la seva herència ceràmica.

Jaume Llompart, batle de Marratxí, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa: “És una activitat esportiva que promou l’activitat física entre els joves i la societat en general. A més, el traçat escollit passa per les olleries i siurelleries del nostre municipi, situades a la zona de Pòrtol i Sa Cabaneta. Això permet que tota la gent que no les coneix, o que les coneix menys, pugui descobrir-les corrent, cosa que és molt significativa per a nosaltres. Marratxí és Terra de Fang, i al voltant d’aquesta tradició hem desenvolupat un orgull de pertinença al municipi”.

Per la seva banda, Andreu Massot, director de Cuc Fitness, ha explicat la motivació que impulsa la iniciativa: “La cursa va sorgir amb la idea de fer coses noves per al poble. Vam decidir fer un recorregut que passés per tots aquests llocs on es manté la tradició i es continuen fent aquests productes de fang”. Massot també s’ha referit al bon ritme de les inscripcions: “Han començat molt bé. Esperam entre 250 i 300 participants, tant adults com infants”. A més, ha afegit que “Tots els participants rebran una medalla exclusiva i els guanyadors un siurell de Ca Madò Bet”. L’objectiu és fomentar la comunitat a Marratxí i, sobretot, que les persones que vinguin a córrer coneguin els siurells, les olles i l’entorn”.

Detalls de l’esdeveniment

Data i hora de la Cursa: 20 de juliol, 19:00 hores

Distancies ni preus:

  – Curses Infantils. Gratuïtes

  – Cursa de 7,5 km. 7 euros

  – Cursa i Caminada No Competitiva de 3 km. 5 euros

– Informació e inscripcions

www.elitechip.com i a les xarxes socials @cursadelfang