LA FIRA DEL FANG, LA COMBINACIÓ PERFECTA DE TRADICIÓ I MODERNITAT

260

La XXXV Fira del Fang ja és història. Celebrada entre el 9 i el 17 de març a Sant Marçal, la Fira va tenir unes quaranta parades (a més de la major part de les olleries locals, també hi havia expositors d’altres indrets de Mallorca i també de la península: Castella-La Manxa, Catalunya i Astúries).

A l’acte d’inauguració, hi varen assistir el batle, Joan Francesc Canyelles, els tinents de batle, Miquel Cabot i Antoni Mangiova, i el regidor de Fires i Festes, Josep Ramis, acompanyats, entre altres, del conseller de Treball, Iago Negueruela, i el vicepresident del Consell de Mallorca, Jesús Jurado.

La Fira va combinar un any més tradició i modernitat. Així, en aquesta edició es va atendre la reivindicació dels expositors de l’any passat en el sentit de potenciar la gastronomia. D’aquesta manera, va néixer la I Mostra de Gastronomia i Ceràmica, FangCuina, que va tenir una gran acollida tant per part dels restaurants (15 s’hi varen adherir) com per part dels visitants.

Així, cada restaurant va oferir els seus menús, a preus que no varen excedir els 20 euros, cuinats amb ceràmica i servits amb plets fets a propòsit per distintes olleries de Marratxí. Aquests plats duien serigrafiada la inscripció ‘Fang Cuina’

Dins d’aquesta iniciativa també va destacar el showcooking a càrrec del conegut xef mallorquí Miquel Calent, que va fer les delícies (mai millor dit) per a tots els assistents, amb una demostració de cuina local elaborada amb utensilis de fang.

D’altra banda, com és tradició de cada any, hi va haver demostracions dels artesans locals, que, com la majoria d’activitats programades, varen tenir una gran seguiment.