La Fira de Tardor torna a Marratxí amb més de 100 paradetes i la X edició de la Cursa del Siurell

182

Aquest cap de setmana Marratxí celebrarà la XXII edició de la Fira de Tardor i la X de la Cursa del Siurell. La plaça de Sant Marçal i l’esplanada de La Verònica acolliran els dies 4 i 5 de novembre al voltant d’un centenar de paradetes de productes artesans. Així, bijuteria, cistelles i bosses amb tela de “llengües”, artesania de fusta, encens, infusions, joies, productes elaborats amb paper reciclat, ganivets, minerals, espelmes, plantes, cafè o confitura, seran algunes de les paradetes.

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha presentat el programa de festes acompanyat de la regidora de Fires i Festes, Antonia Coll, el regidor d’Esports, Juan Antonio Estarellas, i el primer Tinent de Batle i conseller d’Esports, Pedro Bestard. Llompart ha assegurat que “per nosaltres la Fira de Tardor és un dels esdeveniments més representatius del municipi, i per això hem volgut recuperar-la: la fira del producte local, artesà i ecològic, que promou i fomenta la identitat del municipi”. 

A més, dins aquestes festes també es celebra la Cursa del Siurell, una activitat en benefici d’Aspanob que enguany ja celebra la seva X edició. Estarellas ha destacat que “Marratxí és un poble solidari alhora que té l’esport com a eix vertebrador de la societat i l’educació posant els valors que aquest genera com a part important de l’educació i la convivència”. El regidor també ha assegurat que aquest any esperen un èxit de participació. 

Pel que fa al programa de festes, el primer dia, 4 de novembre, es durà a terme a les 10.30 hores la Cursa del Siurell, al carrer de la Casa del Poble, devora l’Església de Sant Marçal. Les inscripcions es poden efectuar a la web: elitechip.net. També hi ha programat per l’horabaixa un “Tardeo” amb el grup musical Cirko i els Dj’s Comandante i Rigo. 

La programació continua el diumenge, 5 de novembre que “és el dia gran” ha afirmat el batle. A partir de les 10 hores hi haurà la ballada de Gegants i després hi ha programades activitats com taller artesanal de Llet d’Ametlla, contacontes, festa infantil, batucada, demostració de l’Escola de Ceràmica, actuació del Conjunt Instrumental de l’Escola de Música, amollada de coloms, una obra teatral pels infants, entre altres activitats. Llompart ha assegurat que “hi seran presents les olleries de Marratxí: Can Vent, Olleria Pere Coll, Olleria Roca Llisa, Ca Madò Bet (Siurells) i S’Obello. També hi haurà carpes informatives i es duran a terme exhibicions esportives dels diferents clubs del municipi: taekwondo, bàsquet, ball, patinatge, gimnàstica, voleibol, futbol, entre altres. 

“Una fira amb un completíssim programa d’activitats preparat amb afany per l’àrea de Fires i Festes, per a tota mena de públic, amb un protagonisme clar i destacat per als artesans, comerciants i entitats de Marratxí”, ha conclòs el batle. 

Es pot consultar el programa complet a la web: marratxi.es