La Brigada de Medi Ambient va fer una quinzena d’actuacions a distints nuclis del municipi com a conseqüència del vendaval

356

La Brigada de Medi Ambient va haver de fer ahir migdia i horabaixa una quinzena d’actuacions per solucionar distints desperfectes ocasionats a diversos nuclis del municipi pel fort vendaval que varen patir, amb velocitats superiors, per moments, als 90 km/h. 

La Brigada, amb sis operaris municipals, va començar a actuar i a mobilitzar-se una vegada que la Policia Municipal li va fer constar diverses telefonades de veïnats alertant de certs desperfectes o potencials situacions de risc, la majoria derivades de la caiguda d’arbres a la via pública. 

Entre les actuacions de la Brigada, s’ha de destacar la consistent a retirar dos pins caiguts al pati de les escoles d’Infantil i Primària del col·legi Costa i Llobera, a Pòrtol. 

En dos casos concrets, la Brigada de Medi Ambient va requerir l’actuació de Bombers de Mallorca, que varen intervenir per tomar dos pins que havien caigut sobre el cablejat elèctric de carrer Major de Pòrtol.

La resta d’incidències es varen localitzar a Es Garrovers, en Es Pont d’Inca i al camí de Son Ametler. En cap cas, no es varen haver de lamentar danys personals. Al llarg de la jornada, la Policia Local es va encarregar de tallar els carrers afectats i de dirigir el trànsit per facilitar les labors de retirada.  

L’àrea de Medi Ambient es dedicarà els propers dies a talar aquells pins potencialment més perillosos (ja sigui per risc de caiguda o de trencament) a diversos enclavaments del municipi, segons anticipa la regidora de l’àrea, Cristina Alonso. 

“Com és obvi, la meteorologia no la podem controlar, però sí que podem llevar potencials riscos per al conjunt de la població. En aquest sentit, com ja tenim previst des del nostre departament, els propers dies començarem a talar aquells arbres -especialment pins- potencialment perillosos. Això sí, per cada arbre eliminat, en sembrarem tres de nous. Hem de pensar que molts dels pins que tenim a Marratxí tenen ja molts d’anys i, per tant, tenen perill de caure, sobretot amb fenòmens meteorològics com el viscut ahir”, explica. 

Alonso subratlla que alguns d’aquests pins són emblemàtics per al lloc on s’ubiquen, però que la prioritat l’ha de marcar en aquests casos la preservació de la seguretat per a la població.