Ja està operatiu el nou accés al polígon de Marratxí des de l’autopista d’Inca

721

El nou enllaç del polígon de Marratxí des de la carretera que uneix Palma amb sa Pobla (Ma-13) ha obert aquest dimecres al trànsit. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el batle de Marratxí Miquel Cabot i el conseller de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular, Iván Sevillano, han assistit a la inauguració d’aquest tram.

També han estat acompanyats pel tinent de batle d’Urbanisme, Joan Francesc Canyelles, per la segona tinent de batle, Neus Serra i per representants del departament d’Infraestructures del Consell i de l’empresa adjudicatària de les obres.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot” ha assegurat que ”estem molt contents que aquesta sortida sigui una realitat perquè era una demanda històrica que suposa un gran avanç per tots els empresaris i perquè eliminem el trànsit pesant rodat de zones urbanes com Es Figueral i Es Caülls i és un exemple de col·laboració entre institucions”.

Les obres del nou enllaç, que s’ha fet a uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Marratxí, varen començar a finals de juny, i han consistit en l’execució d’una entrada directa a la zona industrial per als vehicles procedents de Palma i d’un accés de sortida en direcció cap a Inca. “En quatre mesos hem fet realitat una reivindicació històrica” ha assenyalat la presidenta Cladera, qui ha recordat que “no només és important millorar la connectivitat del polígon, sinó també alliberar de trànsit pesat zones residencials com Es Caülls o Es Figueral i aportar seguretat als vianants dels pas soterrat que connecta urbanitzacions d’un costat i altre de l’autopista”.

Per la seva banda, el tinent de batle d’Urbanisme de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, s’ha mostrat “especialment satisfet perquè aquesta obra era una necessitat que feia anys que reivindicaven i es dona solució a altres qüestions com la mobilitat sostenible i en la qualitat de vida dels veïnats perquè a partir d’ara deixen de passar els tràilers per dins la zona urbana d’Es Caülls”.

El nou enllaç per a vehicles s’ha completat amb l’execució d’un pas elevat per a vianants i ciclistes (d’1,5 metres i amb una tanca de protecció) i amb altres millores al camí de Muntanya, que comunica les urbanitzacions d’Es Garrovers amb el polígon i amb el centre de salut ubicat a Son Ramonell

El conseller de Mobilitat Iván Sevillano ha explicat que “hem establert una plataforma específica per a vianants, a més, és elevada per complir amb els criteris d’accessibilitat. Estam molt satisfets de poder aportar sempre a totes les obres una visió enfocada especialment el vianant i al ciclista i no quedar-nos tan sols en les infraestructures viàries”. Sevillano ha afegit que per l’execució del projecte “s’ha reciclat bastant material, tot el reblert dels parterres s’ha fet amb restes de poda del manteniment de l’autopista i els talussos s’han fet amb un sistema d’hidro-sembra amb llavors autòctones”

L’entrada al polígon s’ha efectuat al quilòmetre 5,5 de l’Ma- 13, a l’alçada del camí de Muntanya (que passa per sota de l’autopista) i connecta amb la zona industrial pel carrer d’es Teixidors. A més, s’ha dut a terme un accés directe des de l’autopista a la urbanització de Son Ramonell i una sortida també directa dels vehicles procedents d’aquesta zona residencial cap als pobles del Raiguer.Les obres varen ser adjudicades a l’empresa Melchor Mascaró per un cost d’1.288.699 d’euros.