Gran participació a la Fira de Tardor, que va haver-se de cancel·lar al migdia pel mal temps

  327

  (MARRATXÍ 3 de novembre de 2019) Gran participació de la ciutadania, tant en visitants com en residents, a la Fira de Tardor, en què la gastronomia local de temporada i la cultura han estat els protagonistes, conjuntament amb el to marcadament familiar de la cita. El mal temps ha obligat a cancel·lar el migdia la Fira, que tenia actes programats des de primera hora del matí i fins després de dinar a Sant Marçal.

  A la inauguració de la Fira, hi han assistit, el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas; la consellera d’Administracions Públiques i Modernització del Govern, Isabel Castro; el conseller d’Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom; i el conseller de Promoció Econòmica de la mateixa institució, Jaume Alzamora. Per part de l’Ajuntament, el batle, Miquel Cabot; el primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles; la segona tinent de batle, Neus Serra; el regidor de Cultura, Josep Ramis; la regidora de Comerç, Jero Sans; així com la resta de regidors de l’equip de govern. També hi ha hagut representants de diverses formacions polítiques.

  El batle ha lamentat la cancel·lació anticipada, però ha significat la importància de la Fira. “És un referent al Raiguer i a tot Mallorca i una cita obligada en el calendari de Marratxí. Enguany, hem programat totes les activitats per tal que es puguin gaudir en família: des d’actes culturals i musicals a la reedició de Fang Cuina, que vàrem estrenar amb motiu de la darrera Fira del Fang. En definitiva, pretenem que la Fira de Tardor esdevingui un element dinamitzador de Marratxí i també de les sinergies entre la ceràmica i el producte local”.

  El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha explicat que “aquesta edició de la Fira, pensada per a un públic familiar, ha pivotat sobre tres grans eixos: cultura, gastronomia i activitats familiars. Hem tengut tallers diversos, com el d’elaboració de rosaris ensucrats, i hem de destacar el Fang Cuina i un showcooking a càrrec de Marcos Presedo, del restaurant Karma d’Es Pont d’Inca. També la cultura ha tengut el seu paper, per exemple amb la presentació del llibre de la V Jornades d’Estudis Locals”.

  Entre altres coses, la Fira de Tardor d’enguany s’ha caracteritzat també pel caràcter marcadament ecològic i sostenible. Així, per exemple, la llet d’ametla s’ha servit als visitants en tassons de ceràmica, de la mateixa manera que la vaixella usada també era reutilitzable. Tot, amb l’objectiu d’aconseguir de 0 residus.