Fusteria Fullana va néixer al 1945 de la mà de Lluis Fullana Iglesias, posteriorment va continuar amb el negoci el seu fill Pere Fullana Aguirre. Des de 2009 està al front de l’empresa Raül Fullana Aguirre, germà de Pere. Les tres generacions han conservat un ofici artesà que actualment es dedica a la fusteria, l’ebanisteria i la decoració d’espais. Durant 76 anys han sabut conjugar la tradició amb l’adaptació als nous clients i mai no han deixat d’actualitzar-se, com prova que als anys 90 va ser la primera fusteria d’Espanya en obtenir la prestigiosa ISO de Medi Ambient.

Inicialment Fusteria Fullana estava al carrer Víctor Pradera de Palma, i a partir de 1974 es va establir al carrer Ramon Llull de Marratxí, la seva actual ubicació.

Fusteria Fullana es defineix com a un negoci eminentment familiar que dóna  un servei “molt pròxim” als clients. Actualment la majoria de les feines són de decoracions d’espais junt a feines “molt especials i úniques personalitzades per als nostres clients”, conta Raül Fullana, gerent de Fusteria Fullana.

Fullana explica que el tipus de client ha canviat radicalment respecte al dels anys 80. “Són totalment diferents, encara que allò que demana el client, apart de la modernitat del nous mobles, és mantenir la qualitat dels mateixos dins els paràmetres existents avui en dia”.

Raül Fullana assegura que els clients el cerquen per “l’exclusivitat del treball a mida i per la seva qualitat. Tenim tot tipus de clients, els de tota la vida, que inclús venen nets o fills de clients de l’època del meu pare o del meu germà, entre ells n’hi ha molts d’arquitectes i decoradors molt reconoguts. També tenim grups d’hotelers de cadenes molt importants o constructors”.

Actualment són dues les persones que fan feina al taller. Raül Fullana confessa que han viscut la pandèmia “amb molta incertesa” per al negoci i amb esperances en la vacuna per sortir de la crisi al més aviat possible. Un temps en què el volum de negoci ha davallat molt, sobretot a partir del segon semestre de 2020.

Raül Fullana confia que quan es retiri qualqú dels seus treballadors continuï amb l’empresa perquè no creu que cap de les seves filles es posin al front del negoci familiar, tot i que una és arquitecta i l’altra llicenciada en Belles Arts, i la seva formació té relació amb el negoci familiar.

-A l’any 1990 Fusteria Fullana va ser la primera indústria de fusteria certificada amb una ISO 14001 de Medi Ambient, acompanyada d’un reconeixement EMAS de la Unió Europea. “La proposta va venir del nostre client, propietari del Grup Hoteler Arabella, i més concretament de qui en aquell moment era el seu  CEO, Peter Tschiki. “Va ser llavors quan va iniciar un procés de certificació de qualitat i medi ambient per a tota la seva cadena i va animar als seus proveïdors industrials dels seus hotels a fer el mateix per tal de donar el màxim de qualitat i servei als seus clients. Davant tal repte, i com a proveïdors preferencials en el nostre ram ens varen sumar a aquesta nova iniciativa”.

Una decisió molt profitosa per a Fusteria Fullana perquè “d’aquesta manera vàrem poder participar tant amb la construcció, decoració, rehabilitació, i manteniment, dels tres hotels de la cadena existents en Mallorca:  Arabella Golf Hotel 5*, Castillo Hotel Son Vida 5* GL, i The St. Regis Mardavall Mallorca Resort  5* GL.”

Precissament ha estat el Castillo Hotel Son Vida un dels projectes que més ha marcat a Raül Fullana i del que se sent més orgullós. També destaca la feina fera per Josep Maria Llompart, “poeta i amic”, i a Joan, propietari de Can Joan de S’Aigo, “magnífic client i amic”.

En aquests moments de crisi en gairebé tots els sectors i amb una pandèmia tant perllongada, Raül Fullana reclama a les administracions “més consideració cap al petit empresari autònom”.