Finalitzen unes festes de Sant Marçal limitades per les normes sanitàries, però amb l’esperit festiu de sempre

734

Les festes de Sant Marçal finalitzaren ahir dimarts, 30 de juny, amb un espectacle de llum i so des del Museu del Fang (Sa Cabaneta), un muntatge, sota el nom de Lumínica Marratxí, que es va poder veure des de casa. I és que enguany, arran de la pandèmia del coronavirus, el programa d’esdeveniments s’ha ajustat per a complir amb les normes de la nova normalitat: aforament limitat amb reserva prèvia d’entrades; distància de seguretat i ús de mascareta en llocs tancats.


Com ja és habitual en les festes del patró de Marratxí, les activitats es van repartir pels diferents nuclis del municipi per a animar a la participació. Així, van arrencar dimecres passat 24 de juny amb l’Adoració al Santíssim que es va celebrar a l’Església de Sant Marçal i la projecció en el Camp de futbol de Son Macià, a Sa Nova Cabana, de la pel·lícula 100 metres, protagonitzada per Karra Elejalde, Alexandra Jiménez i Dani Rovira.


El dijous, la companyia El Sommni Produccions va pujar a escena en l’escenari habilitat en el Camp de Futbol de Ca Gaspar (Es Pla de Na Tesa), la comèdia Smiley, una història d’amor, protagonitzada per Héctor Seoane i Joan Toni Sunyer. Tots els assistents havien reservat la seva entrada prèviament.

Dos dels esdeveniments que major acceptació han tingut van ser la Marratxí Express- Bici Edition, una gimcana fotogràfica pel municipi que es va organitzar el divendres, 26 de juny, i el Concert Jove protagonitzat per Xanguito, al qual van assistir 400 persones, totes assegudes i amb reserva prèvia.

El Ajuntament de Marratxí també va dedicar un dels seus esdeveniments al col·lectiu LGTBI. Es va realitzar una xerrada online amb l’associació Chrysalis Balears i es va projectar la pel·lícula 120 pulsacions per minuts. Després va haver-hi debat i exposició fotogràfica de la mà de Laura Esteva.

Les festes de Sant Marçal van concloure el dimarts 30 amb la celebració d’una missa solemne en honor al patró i que va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Marratxí, Miquel Cabot i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, així com altres representants i regidors del municipi.

A les 20.30 hores, va tenir lloc una sessió de DJ’s a través del canal youtube de l’ajuntament i, a les 22 hores, l’espectacle de llum i so des del Museu del Fang.

Des del consistori s’agraeix a tots els veïns i veïnes del municipi el respecte i la responsabilitat a l’hora de complir estrictament amb les normes sanitàries.