Finalitza la XXXIX Fira del Fang de Marratxí amb gran èxit de públic i vendes malgrat el mal temps

159

“Marratxí es converteix durant aquests 10 dies en centre neuràlgic de la ceràmica de Mallorca. Treballarem perquè sigui així els 365 dies de l’any i no es perdi aquesta herència”, ha dit el batle, Jaume Llompart

“Estem contents perquè ha vingut moltíssima gent, de Mallorca i residents estrangers, i els artesans ens han traslladat la seva satisfacció amb les vendes”, ha declarat la regidora de Fires i Festes

Èxit de públic i visites i, per tant, de vendes per als artesans. Aquest és el balanç que han traslladat avui, últim dia de la Fira, els ollers, siurelleres i resta d’artesans del fang i la ceràmica al batle i la regidora de Fires i Festes de l’Ajuntament. “Marratxí es converteix durant aquests 10 dies en centre neuràlgic de la ceràmica de Mallorca. És conegut pel fang sempre, però treballarem perquè continuï sent així els 365 dies de l’any i no es perdi aquesta herència”, ha manifestat el balte, Jaume Llompart als artesans en un berenar ofert pel Consistori per a agrair a tots els participants, així com als treballadors municipals, la seva presència i feina en la Fira.

I és que les visites a la Fira no han minvat malgrat els dies de mal temps. Les activitats s’han omplert totes, i el degoteig de visitants ha estat continu. “Estem molt contents perquè ha vingut moltíssima gent, de Mallorca i residents estrangers, i els artesans ens han traslladat la seva satisfacció amb les vendes”, ha declarat la regidora de Fires i Festes, Antonia Coll.

A més dels estands dels artesans, en la Fira s’ha pogut gaudir de diverses exposicions. “La ceràmica en el món rural” ha estat la temàtica d’aquest anys, una mostra de 18 peces de fang que antigament s’usaven en el món rural, en les possessions, i que són desconegudes per a molts. Aquesta exposició, al costat d’altres de l’Escola municipal de Ceràmica, una altra part dels alumnes de l’extraescolar del col·legi Costa i Llobera de Pòrtol, la del Centre Penintenciari de Mallorca i la de l’Hospital Psiquiàtric, s’han pogut visitar en la carpa instal·lada a aquest efecte per a exposicions en una meitat, i per a actes, en l’altra.

El tercer escenari de la Fira ha estat el Museu del Fang, on hi ha una una exposició permanent de peces de fang antigues, i que és on s’exposa i s’ha pogut visitar l’obra artística guanyadora del premi Benet Mas, “La fi. L’origen” de l’artista Leticia Muñoz.

Novetats

Com a novetat, aquest anys s’ha comptat amb un esdeveniment gastronòmic en el qual, amb el fang com a protagonista, han participat cinc xefs molt reconeguts de l’illa: Ariadna Salvador, Jordi Cantó, Tomeu Lassio, Miquel Calent i Andrés Benítez. L’esdeveniment, que ha comptat amb una assistència de 200 persones, és conegut com el Peccata Minuta, i, si bé estava previst que es duria a terme als jardins del Museu del Fang, finalment s’ha va haver de realitzar en les instal·lacions dels Cellers Suau per la pluja que va tenir lloc ahir dissabte.

Un total de 26 paredetes d’artesans: els 11 ceramistes i siurelleres de Marratxí, i 15 de la resta de Mallorca; 11 tallers familiars “que han estat tot un èxit, entre ells el de raku, que ha agradat molt i del qual farem més l’any que ve donat el seu èxit”, ha explicat la regidora, i uns 1.700 nins de tots els col·legis de Marratxí han visitat la fira.

El passacarrer dels ‘Dimonis de Fang’ va clausurar la Fira a les 19 hores.