El Club de Patinatge Alpha Marratxí es troba d’enhorabona després d’aconseguir un podium al Trofeu Internacional Sedmakup disputat a Trieste, Itàlia. José Sampol, patinador artísitic de club, ha aconseguit un tercer lloc en la categoria aleví masculi. Amb només 10 anys, Sampol ja ha aconseguit una medalla de bronze.

També van disputar aquest torneig altres dos patinadores del club, Jazmín Zúñiga, de 8 anys, i Claudia Soberanas, de 10 anys. Elles no van aconseguir medalla a causa del gran nivel, competitiu que hi ha a les categories femenines, però la seva entrenadora, Tamar Fernández, es troba molt orgullosa. “Ho han fet molt bé, era el primer viatge internacional i varen rendir a un gran nivell en una competició internacional”. Tamar Fernández, amb gairebé vint anys d’experiència com a entrenadora, subratlla que l’experiència ha estat molt gratificant. “Ha estat una experiència súper positiva per ells, han aprés molt, han agafat rodatge i han controlat els nirvis en una competició internacional en la qual han estat al mateix nivell que sempre”.

El patinatge artístic és un esport molt exigent. L’entrenadora del Alpha Marratxí explica que entrenen sis dies a la setmana i que només descansen els diumenges. Cad dia entrenen dues hores al Col·legi Blanquerna d’Es Pont d’Inca i els divendres i dissabtes, arriben a entrenar entre 3-4 hores cada dia. El patinatge artístic és un esport tècnic que exigeix repetir i repetir fins que l’exercici surt perfecte. Una exigència i un esperit de sacrifici a l’altura d’esports com la gimnasia esportiva, la gimnàsia rítimica o la natació sincronitzada.

Tamar Fernández explica que José, Claudia i Jazmín tenen molt de futur i que aquesta competició ha estat una gran passa endavant. “Ells ja volen tornar, ho varen passar molt bé i no es varen empoquir davant la situació”.