L’Ajuntament de Marratxí ha decidit perllongar l’exposició ‘Ensimismados’ de l’artista Carmen Pastrana fins al 16 d’abril a causa de la gran afluència de públic i de l’interés generat. L’exposició es va inaugurar divendres 5 de març al centre d’exposicions de s’Escorxador de Marratxí. La sèrie ‘Ensimismados’, en la qual l’artista ha estat treballant durant l’any 2020, està formada per pintures i dibuixos, i fa referència a la forma com la societat està afrontant els canvis que suposa l’era tecnològica.

“Vivim un moment en el qual de cada vegada passam més temps distrets entotsolats i aïllats. La cultura que ens envolta de cada vegada és més individualista i reforça aquest aillament. Sentim els seus efectes en la manera de relacionar-nos, en la nostra capacitat d’atenció o en el temps que dedicam a refexionar. Tot això afebleix i desvirtua el nostre esperit crític”, explica Carmen Pastrana sobre la filosofia de la seva exposició.

L’exposició ‘Ensimismados’ recull aquest fenòmen social on l’espai comú de la realitat s’esvaeix i “dona pas a un remolí de bombolles privades, on cadasqun construeix la seva realitat a mida, el seu propi univers on el protagonista és un mateix”, reflexiona Pastrana.

L’exposició es podrà visitar fins al 16 d’abril amb cita prèvia en el següent horari: dimarts i dijous, d’11:30 a 13:30 hores; dimecres, divendres i dissabte, de 18 a 20 hores.

Carmen Pastrana, nascuda al 1967 a Madrid, és licenciada en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid. Ha realitzat un gran número d’exposicions des de Nova York a Pekín i per la geografia espanyola. L’obra pictòrica de Pastrana, que té estudi a Palma, destaca per la seva aproximació al pop.

Com a protocol de seguretat per la Covid-19, els assistents hauran de fer-se netes les mans amb hidroalcohol a l’entrada i a la sortida de l’esdeveniment. És obligatori l’ús de mascareta, respectar l’aforament indicat a cada espai i mantenir la distància interpersonal de 2 metres, excepte si es conviu al mateix nucli familiar.