Els gegants de Marratxí decoren els edificis emblemàtics de Palma com a complement a una campanya comercial basada en el siurell

187

La geganta s’ha instal·lat al hall del Teatre Principal, i el gegant al pati del Casal Balaguer

Un total de 39 establiments del carrer La Unió i adjacents decoren els seus aparadors amb figures de fang i l’estètica de siurell adaptades als seus productes

Els gegants de Marratxí, els siurells na Bet i en Marçal, passaran aquest nadal a Palma, concretament en dos edificis emblemàtics com són el Teatre Principal, en l’hall del qual ja es troba na Bet, i el Casal Balaguer, en el pati del qual s’ha instal·lat a Marçal. La iniciativa forma part de la campanya nadalenca que han posat en marxa els comerciants del Carrer Unió i Plaça del Teatre que “amb l’objectiu de dinamitzar la zona i donar color als carrers ha decorat els seus establiments, al voltant de 40, amb els colors dels siurells”. segons ha explicat la presidenta de l’associació Ana Fernández. 

“Per a nosaltres és un orgull que reconeguin el treball dels nostres artesans i un element tan emblemàtic i tan nostre com és el siurell, i a més vull agrair a l’associació de comerciants que ens hagin sol·licitat als nostres gegants, i que puguin ser aquí durant tot el Nadal perquè els puguin contemplar tots els visitants de Ciutat”, ha manifestat per la seva part la regidora de cultura marratxinera, Carmen Cañellas. 

La campanya ha estat presentada aquest matí per el president de la patronal AFEDECO, Antoni Gayà, juntament amb la presidenta de l’Associació de Comerciants de carrer Unió, Ana Fernández, la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Palma, Lupe Ferrer I la regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Marratxí, Carmen Cañellas. 

Un nadal amb siurells és el títol de la campanya, “on el gran protagonista dels nostres aparadors és l’alegre i conegut siurell mallorquí, fent així una picada d’ullet a la part forana i convidant-los a visitar Ciutat com han fet na Bet i en Marçal” ha declarat Fernández. 

“La zona comercial reuneix tres grans eixos: comerç, gastronomia i cultura, i és el nostre desig que tots els mallorquins que ens visitin se sentin identificats amb la seva cultura aquí a Palma, i d’aquesta manera, Un Nadal amb siurells representa un element de cohesió per a tots nosaltres”, ha afegit.

“Per primera vegada a Mallorca una sèrie de comerços s’han posat d’acord en una temàtica per a donar un aire unificat del nostre comerç i han triat l’element que més caracteritza a la nostra terra, el siurell” ha expressat Antoni Gaya, president de AFEDECO.

“L’objectiu d’aquesta campanya és que Mallorca sencera sàpiga que és molt benvinguda als nostres carrers, als nostres comerços i als nostres restaurants. I, per descomptat, també els turistes que ens visiten. Volem que els d’aquí se sentin identificats amb una cultura i un patrimoni comú i als quals venen de fora volem ensenyar-los les nostres tradicions i que tots puguin viure una experiència tan enriquidora com la de conèixer l’art mallorquí al mateix temps que gaudeixen de fer les seves compres i de gaudir de la nostra gastronomia”, ha manifestat Gayà.

La campanya, ideada per la dissenyadora d’interiors Alissa Sutton, consta de diferents figuretes que embelleixen arbres de Nadal i el mobiliari de les botigues i restaurants. Unes figuretes que han adoptat diferents formes en funció del tipus de comerç; com a sabates, samarretes, llibres, estrelles, cuiners… tots ells utilitzant els colors típics del siurell. A més, s’han elaborat diferents cocktails i galetes amb “toc siurell”. També s’han col·locat vinils en els aparadors de la zona, inclòs el Teatre Principal i el Gran Hotel.

“Si ens deixen, ens agradaria que les patronals poguéssim redissenyar el mercat ambulant de Nadal que recorre els nostres carrers. Unes casetes que, al nostre mode de veure, són poc estètiques. Amb aquesta mostra simbòlica volem demostrar que sabem com fer-ho perquè Palma es converteixi en destinació turística de compres per Nadal” ha emfatitzat Gayà en al·lusió a les casetes que es munten cada any a Palma durant aquestes setmanes.Els gegants de Marratxí decoren edificis emblemàtics de Palma com a complement a una campanya comercial basada en el siurell