EL SERVEI DE TAXI A LA DEMANDA

350

El servei de Taxi a la Demanda es va posar en marxa el mes de juny de 2016 amb l’objectiu de facilitar el trasllat de les persones que en tenguin necessitat a l’Hospital de Son Llàtzer, el centre de referència al municipi. Particularment, la iniciativa pretenia afavorir els desplaçaments a aquelles persones amb dèficit de mobilitat.

“El servei es va crear -explica l’exregidora de Mobilitat, Cristina Alonso- quan el Govern va anul·lar la línia de bus de la TIB que passava per Marratxí i que arribava a Son Llàtzer, pel molt poc ús que se’n feia. En el seu lloc es va articular una nova línia que sortia de Bunyola i arribava a l’Estació Intermodal, a Palma. Aleshores, com que des de l’equip de govern, vàrem entendre que, d’alguna manera, quedava desatesa determinada població del municipi que tenia necessitats de consultes a Son Llàtzer, sobretot persones majors, vàrem reunir-nos amb les patronals del sector, amb les quals vàrem acordar els preus a pagar per l’Ajuntament segons el punt de recollida i, finalment, vàrem constituir el servei de Taxi a la Demanda, que des de llavors funciona de dilluns a divendres”. 

Ja des d’un primer moment, el servei va tenir molt bona acceptació. “El fet que a cada nucli s’habilitàs una o diverses aturades per als taxis dona molta comoditat als usuaris, que, a un preu de dos euros per trajecte, tenien a disposició un servei molt àgil i ràpid. Això sí, prèviament els clients havien de fer una reserva amb un mínim de 24 hores d’antelació, cosa que també s’ha de fer actualment”. Aquestes reserves es fan a un telèfon de l’Ajuntament, que, de la seva banda, és l’encarregat de fixar l’hora i el lloc de la trobada.

L’any passat, l’Ajuntament va decidir fer una passa més i sumar els dos centres de salut del municipi: Muntanya, al polígon, i Martí Serra, a Sa Cabana, com a punts de destí dels taxis, a més de Son Llàtzer, que es mantenia. Els canvis es varen fer efectius el mes de març. “De la mateixa manera,  també vàrem modificar el preu, que vàrem deixar en 1,5 euros per trajecte, que és el preu que encara es manté”. Si en una mateixa hora i en un mateix nucli, hi ha dues o més peticions de servei, el taxi es comparteix. D’altra banda, els nins i nines no paguen per aquest servei fins als vuit anys

La valoració global que fa del Servei de Taxi a la Demanda la principal impulsora de la iniciativa és “molt bona, a mesura que la gent i els usuaris potencials han anat coneixent que estava en funcionament ha anat creixent any rere any. És una mesura molt social i molt integradora al mateix temps”.  

LES XIFRES DEL TAXI A LA DEMANDA

Usuaris 2016: 160

Usuaris 2017: 215

Usuaris 2018: 530

Usuaris 2019: 420

Telèfon de l’Ajuntament per a reserves: 971 71 81 39

Cost: 1,5 €/trajecte