El PSIB guanya les eleccions i es podrà reeditar un pacte d’esquerres una altra legislatura

421

Els resultats de Marratxí

El PSIB ha aconseguit una clara victòria en els comicis municipals celebrats ahir. La formació que encapçala Miquel Cabot ha obtingut 4.061 vots (el 24,35% del total), amb la qual cosa aconsegueix sis regidors, dos més que fa quatre anys.

 Els sis regidors del PSIB sumats als quatre obtinguts per Més i al regidor d’Unidas Podemos permetran (si així ho determinen les tres formacions) reeditar el pacte d’esquerres que ha governat a Marratxí els darrers quatre anys.

La segona formació més votada ha estat Més, amb Joan Francesc Canyelles al capdavant, amb 3.083 vots (18,49%) i quatre regidors. La tercera posició ha estat pel Partit Popular, amb Maria Magdalena García Gual com a cap de llista, amb 3.033 vots (18,19%) i també quatre regidors.

Ciudadanos, de la seva banda, amb llista encapçalada per José María Amengual, ha obtingut 2.359 vots (14,15%) i tres regidors. Aquesta formació no ha tengut representació al consistori la darrera legislatura, circumstància que també es dona amb Vox. La formació encapçalada per Juan Pizarro ha obtingut 1.814 vots (10,88%) i dos regidors.

En el cas de Unidas Podemos, amb Humberto López com a líder, ha aconseguit 1.233 vots (7,39%) i un regidor, enfront dels tres que va obtenir fa quatre anys. Finalment, El PI, liderat per Neus Serra, obté el mateix regidor que als anteriors comicis municipals, fruit dels 966 vots (5,79%).

La participació en els comicis municipals d’ahir a Marratxí va ser del 59,7%. amb 16.814 vots, una abstenció del 40,3%, 126 vots en blanc i 139 paperetes nul·les.

El nou equip de govern que ha de regir els destins del municipi fins a 2023 prendrà possessió en la sessió plenària convocada per dissabte 15 de juny.

La entrada El PSIB guanya les eleccions i es podrà reeditar un pacte d’esquerres una altra legislatura aparece primero en Marratxí.es.


Source: marratxi.es