El projecte arquitectònic de la residència de Son Caulelles, premiat pel Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos d’entre 650 projectes

354

La residència per a persones majors de Son Caulelles, a Pòrtol, ha rebut aquest dimecres capvespre a Madrid el Premi Hàbitat dedicat als valors bàsics de l’arquitectura i l’urbanisme en la primera gala dels guardons que atorga el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España (CSCAE) pel projecte de l’arquitecte barceloní Santiago Vives i Sanfeliu en col·laboració amb els arquitectes mallorquins Tomás Montis Sastre i Adrià Clapés Nicolau.

És un dels nou guardons dels Premis Arquitectura del CSCAE de les 21 obres finalistes d’entre 650 projectes presentats, que reconeixen la millor arquitectura i l’urbanisme en valors socials, culturals i sostenibles.

Aquesta residència és un dels equipaments impulsats per la Conselleria d’Afers Socials i Esports que, des d’un primer moment, va apostar per fer concursos arquitectònics de cada residència des de la convicció de la necessitat d’estudiar en cada cas concret l’espai i l’entorn per encertar amb un disseny i respostes individualitzades que contribueixin, posteriorment, a donar qualitat al servei.

El premi reconeix a la residència per a persones majors «l’aptitud de l’arquitectura per a la creació d’espais de convivència amb gran atenció a la qualitat ambiental: materials, elements naturals, llum. Una proposta arquitectònica que consisteix a construir un edifici al voltant de quatre patis enjardinats al seu interior. El projecte destaca per l’optimització de les seves dimensions per adaptar l’edifici a les persones que hi habiten, oferint un compromís social, sostenible i popular», destaca el guardó.