La Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial del Parlament ha aprovat una iniciativa per instar el Govern d’Espanya i AENA a consensuar amb l’Ajuntament de Marratxí els usos futurs i d’adecuació del solar aferrat a l’aeròdrom de Son Bonet per a la construcció d’un camp de plaques solars.

El PSIB, grup impulsor de la iniciativa amb al Suport dels socis de l’Pacte, ha recordat que l’aeroport de Son Bonet té un espai classificat com a Espai Lliure Públic a les Normes subsidiàries del municipi marratxiner que fins ara s’ha usat per part de dels veïns de la zona com una àrea de lleure per a les zones del Pla de na Tesa i el Pont d’Inca.

El diputat socialista Damià Borràs ha exposat la voluntat de super grup parlamentari de donar solució “mitjançant el diàleg i el consens a una problemàtica instaurada al municipi de Marratxí”. D’aquesta manera, Borràs ha expressat que encara “s’està a temps” de cercar altres alternatives i llegar a un acord, tot i que AENA ja hagi iniciada el procés administratiu per a la conversió d’aquest espai d’oci en un camp de plaques solars .

La iniciativa insta el Govern d’Espanya i AENA a consensuar amb l’Ajuntament de Marratxí els usos i l’adequació de l’solar vinculació a l’aeroport de Son Bonet. La PNL también insta a trobar un acord comú amb el Govern, els consells insulars i els ajuntaments corresponents els projectes futurs d’implementació, millora o ampliació de serveis i infraestructures vinculades als aeroports de les Illes.