El Govern prohibeix les reunions a Mallorca de persones no convivents

547

El Govern de les Illes ha aprovat noves mesures per tal de frenar l’expansió de la Covid-19 a les Balears. Les reunions socials a Mallorca es limiten a un mateix nucli de convivència, amb excepcions com l’atenció de persones dependents o les persones que viuen totes soles. Fins ara aquest límit era de sis persones. Aquesta nova limitació, que s’aplica en espais públics i privats, no afecta a activitats laborals o a centres docents.


Aquestes restriccions, que s’afegeixen a les de tancament de bars, restaurants, gimnasos i grans superfícies, entraran en vigor dimecres dia 13 de gener fins al dia 30 de gener. Bars i restaurants només podran servir per endur fins a les 22:00 hores o a domicili fins a les 00:00 hores.

Als autobusos interurbans es limita la capacitat. Només es podrà ocupar places amb seient i no es podrà viatjar dret. També al tren i al metro es podran ocupar tots els seients però només es podrà viatjar dret a les places marcades al terra.


Aquestes restriccions es deuen a que la incidència acumulada a 14 dies és de 613,5 casos per cada 100.000 habitants a les Illes i de 617,5 casos a Mallorca, molt per damunt de la recomanació europea que és de menys de 60 casos per considerar que un territori està en una zona fora de risc.