El Govern demana que les empreses no essencials puguin mantenir tancades fins al 26 d’abril

370

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va demanar a la videoconferència que manté setmanalment amb el president de Govern, Pedro Sánchez, i amb els altres presidents autonòmics que les empreses no essencials de les Balears puguin mantenir tancades fins al 26 d’abril, quan finalitzaria la pròrroga de l’estat d’alarma, informa Europa Press.

Segons la presidenta Armengol, Balears ha demanat que aquesta mesura vagi associada a la possibilitat de les empreses de acollir-se als anomenats Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació (ERTOs) en les mateixes condicions que les que ho van fer prèviament.

En aquest sentit, considera que “no és moment de parlar de desconfinament, sinó de concentrar-se en la responsabilitat màxima de tancar a casa que permet les xifres positives de la corba”, i ha destacat que “ha estat la sol·licitud d’un major tancament respecte de altres comunitats allò que ha permès aquesta situació “. Si bé, ha reconegut, haver sol·licitat que “el Govern pugui tenir representació en el grup encarregat de el disseny de com començar a sortir del confinament”.

“Aquesta petició ha estat acceptada per l’Executiu de l’Estat igual que el fet que hi hagi diferents formes de sortir del confinament”, va assegurar Armengol. Així mateix, va avançar que “el Govern treballa amb tot l’equip sanitari i consensuat amb agents socials i econòmics, per plantejar propostes sobre el confinament”.