El panettone d’Es Forn del Pla de na Tesa ha estat seleccionat com un dels 12 millors a la primera ronda de la Copa del món de Panettone 2021 celebrada el passat dia 5 de juny a Varese. Aquesta ronda ha servit per seleccionar els 12 finalistes europeus que participaran a la final de la Copa del Món que es celebra el proper mes de novembre a la localitat suïssa de Lugano.

Aquesta primera fase consistia en enviar dos panettones de xocolata elaborats únicament amb massa mare i amb una llista acotada d’ingredients, per tal de que la elaboració fos el més artesanal i natural possible. Un total de 44 pastisseries d’arreu d’Europa van enviar les seves elaboracions perquè el jurat, format per prestigiosos pastissers italians i suïssos realitzassin la degustació i valoració d’aroma, tall, cocció, gust, suavitat, alveolació. Uns paràmetres sobre els quals el jurat va expressar el seu vot sobre aquest dolç tradicional italià.

Fa poc més d’un any que el Forn des Pla de Na Tesa ha començat a produir i endinsar-se al mon d’aquest complexa i popular dolç italià. El pastisser Maties Miralles ha invertit moltes hores en aquesta matèria i ha considerat que competir era una de les formes per millorar el producte. “Competint, igual que els esportistes d’elit avaluen els seus entrenaments”, explica Maties Miralles.

“Per nosaltres és tot un èxit poder estar entre els millors d’aquesta matèria com a únic representat espanyol i posar al mapa el nostre obrador de més de 121 anys d’història, on els nostres padrins, tiets i pares han invertit tantes hores i esforç”.

Jaume Miralles explica que “com a tercera generació estem molt agraïts a ells, a tot l’equip que conforma Es Forn, a les companyes i companys de professió que ens han ajudat i per suposat als clients que confien amb nosaltres cada dia”.

Llistat dels 12 finalistes:

  • Pasticceria Colombo -Claudio Colombo- Barasso (VA) Italia
  • Panificio Segala – Samuele Segala- Fumane (VR) Italia
  • Pasticceria Mascolo – Giuseppe Mascolo Visciamo (NA) Italia
  • Panetteria Poncini -Luca Poncini Maggia Svizzera
  • ArteBianca – Roberto Gatti Lugano Ticino Svizzera
  • Es Forn – Maties Miralles Vidal Es pla de na tesa Baleari, Spagna
  • Pasticceria Come una volta – Beatrice Volta Quarrata Pistoia Italia
  • Pasticceria Ferrante – Stefano Ferrante Campomorone (GE) Italia
  • Panificio Fantuzzi – Davide Fantuzzi Calerno Reggio Emilia Italia
  • Lorenzo Turri – Lorenzo Turri Münchwilen Turgovia Svizzera
  • Eredi Ernesto Münger – Ernesto Münger Paradiso Ticino Svizzera
  • Pasticceria Andreoletti -Bruno Andreoletti, Brescia Italia