El conseller Vera visita els col·legis de Marratxí i anuncia que les obres del menjador d’Infantil de Costa i Llobera de Pòrtol començaran enguany

110

El batle, Jaume Llompart, mostra la seva satisfacció per “una actuació molt necessària que arriba després de 13 anys de reivindicacions”

Vera també ha explicat que el projecte d’ampliació de l’IES Sant Marçal, amb una inversió d’uns 5 milions, està en fase de supervisió i que espera que surti a licitació al més aviat possible

El conseller d’Educació i Universitat, Antoni Vera, ha visitat avui els cinc centres públics de Marratxí que li quedaven per visitar per a conèixer de primera mà les necessitats d’aquests. Un dels centres que ha visitat ha estat el CEIP Costa i Llobera de Pòrtol, centre del qual el projecte per a la construcció del nou menjador ha sortit a licitació fa uns dies. “Teníem una reivindicació històrica, que era la construcció del menjador d’aquest centre. Podem dir que serà una realitat pròximament perquè el projecte ja ha sortit a licitació. Per tant, si tot va bé podrem adjudicar l’obra en aquest primer semestre i començar les obres d’aquest edifici que albergarà la cuina i el menjador d’aquest centre escolar com més aviat millor”, ha declarat Vera.

Per la seva part, el batle, Jaume Llompart, que ha acompanyat al conseller al costat del regidor d’Educació, Xisco Ferrá, en la visita als centres, s’ha mostrat content “perquè tretze anys després el centre, les famílies, els nens i nenes i el personal docent pugui tenir aquest anhelat menjador. És un orgull poder donar resposta a les necessitats de l’equip directiu i les famílies que durant punts d’anys l’han reclamat”.

L’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) ha tret avui a licitació la reforma i ampliació del menjador, amb un pressupost de 816.004,48 euros i un termini d’execució de 12 mesos. El projecte consisteix en l’ampliació del CEIP amb un nou edifici annex que acollirà un menjador amb cuina tipus càtering i un nou nucli de banys associat a l’ús del menjador i del pati. El nou edifici se situarà a la cantonada nord de la parcel·la i provocarà que l’actual edifici, que ara té una disposició en L, passi a tenir una distribució en C entorn del pati exterior de jocs, configurant així una espècie de claustre obert en el sud.

Ampliació de l’IES Sant Marçal

En la seva visita a l’IES Sant Marçal, el conseller ha explicat també que la memòria del projecte d’ampliació del centre es troba en fase de supervisió. Amb aquesta obra, que tindrà un cost d’execució d’uns 5 milions d’euros, està prevista la continuació del bloc d’aules en planta baixa i pis que permetrà l’ampliació de l’institut en quatre unitats d’ESO i vuit unitats de Batxiller, amb un increment de 400 places escolars. Així, l’IES Sant Marçal tendrà una capacitat per a 880 places escolars i incorporarà els estudis de Batxiller. “Espero que puguem treure-ho a licitació pròximament”, ha dit Antoni Vera.

“Sabem de les necessitats que té de l’IES Marratxí, i ara sabem que ja hi ha una solució. Estem molt satisfets que la conselleria en aquests vuit mesos hagi afrontat el problema ràpid i l’hagi posat damunt de la seva taula, amb el projecte redactat. Des de l’Ajuntament, màxima col·laboració per a donar sortida en aquest projecte i resoldre les necessitats i mancances de l’institut” ha manifestat per la seva part el batle de Marratxí.

A més del CEIP Costa i Llobera de Pòrtol, i de l’IES Sant Marçal, el conseller ha visitat el CEIP Nova Cabana, el CEIP Gabriel Janer Manila de Es Pla de na Tesa, i l’IES Marratxí.