El Consell anuncia en Marratxí que destinarà més de 3 milions d’euros a ajudes esportives per a famílies, clubs i entitats

487

El Consell de Mallorca obrirà una convocatòria de 2,5 milions d’euros per a menors federats per a la pràctica d’algun esport, així com 700.000 euros a clubs i entitats esportives sense ànim de lucre per a cobrir despeses d’activitat. Així ho han anunciat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller insular de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, en un acte en el Pla de Na Tesa on han presentat les noves ajudes esportives.

Detalladament, les ajudes familiars a l’esport escolar federat estan destinades a nens i joves d’entre 6 i 16 anys i cobreixen les despeses d’inscripció a clubs esportius, per a dur a terme activitats esportives federades de qualsevol modalitat.

L’ajuda consisteix en una aportació de 200 euros als esportistes nascuts entre 2006 i 2019 que estiguin federats. En el cas de menors amb diversitat funcional, s’amplien les edats fins a 2001.

Les famílies beneficiàries no poden superar la xifra de 50.400 euros bruts anuals d’ingressos per unitat familiar. Els tràmits es faran de manera telemàtica mitjançant declaració responsable. La convocatòria es publicarà la setmana vinent i hi haurà un termini de 20 dies hàbils per a presentar sol·licituds.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha incidit en què amb això pretenen “garantir que cap nen o jove quedi exclòs de fer esport, a més de continuar impulsant la pràctica esportiva, en aquest cas federada, que suposa una activitat extraescolar molt demandada”.

“És una mesura més de l’escut social que hem posat en marxa des del Consell, amb la qual podrem arribar fins a 12.500 nens i joves de Mallorca que fan esport federat”, ha assenyalat.

“Celebrem el bon enteniment i col·laboració entre el Consell i l’ajuntament que ha fet possible batre un rècord d’inversions de la institució insular en el municipi, que entre altres projectes han fet possible realitzar la coberta del poliesportiu municipal del Pla de na Tesa, un nou sòl i altres equipaments que empren els nostres clubs i residents per a realitzar activitat esportiva”, ha apuntat l’alcalde de Marratxí, Miquel Cabot.

Mentrestant, els clubs i entitats esportives sense ànim de lucre podran optar fins als 3.000 euros en concepte de despeses associades a organització d’esdeveniments, material i roba o trofeus i medalles, entre altres. En aquest cas, se subvencionen les despeses generades en 2022. Aquesta convocatòria d’ajudes ha duplicat enguany la seva quantia, passant dels 350.000 euros invertits en 2022 als 700.000 euros actuals.

Cladera i Serra es reuniran la tarda d’aquest dimarts en el camp de futbol de Son Caulelles (Pòrtol) amb diversos clubs esportius de Marratxí. Durant la trobada, els representants institucionals detallaran aquesta mesura de suport.

El Consell ha recordat que ha augmentat la inversió destinada als ajuntaments per a la millora i creació de nous equipaments esportius municipals. En total, s’han destinat 15 milions d’euros a infraestructures esportives en tota Mallorca; a Marratxí, on es presentaven les ajudes aquest dimarts, aquesta inversió ascendeix a 650.000 euros.