El batle de Marratxí i la presidenta del Govern visiten les obres de la nova residència de Pòrtol que obrirà a finals de 2021

603

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han visitat aquest divendres les obres de la futura residència de Pòrtol, a Marratxí, que té previst obrir a finals de 2021. Aquesta llar de persones majors amb dependència de gestió pública tindrà 100 places i compta amb un pressupost de 8,4 milions d’euros finançats per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, que hi aporta 4,5 milions, i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), que hi aporta els 4 milions restants.

A la visita també hi han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el president de l’IMAS, Javier de Juan; el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials, Juan Manuel Martínez, a més del primer tinent de batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, la segona tinent de batle, Neus Serra, i la regidora de Serveis Socials, Igualtat, Educació, Formació i Treball, Aina Amengual.

Armengol ha destacat que la construcció d’aquesta nova residència respon al “compromís” del Govern adquirit amb la dependència per oferir “els drets bàsics” a la ciutadania de les Illes Balears. En aquest sentit, ha subratllat que tot i que “queda molt camí per recórrer”, el Govern “prioritza la inversió en recursos públics” per crear més places residencials, més centres de dia i augmentar l’ajuda a domicili.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha assegurat que aquesta residència “demostra el compromís d’aquest ajuntament amb els nostres majors. Si fa dos anys presentaven un nou centre de dia a Pòrtol, avui estam aquí per presentar el que será en uns mesos una realitat: la nostra residència pública de Marratxí. Estic molt content i vull incidir en la col·laboració entre les institucions que venim demostrant des de 2015. Tant Consell com Govern i Ajuntament col·laboram molt estretament i d’aquí totes les inversions que s’han fet, com pot ser la connexió de l’autopista al polígon de Marratxí”.

Per part seva, la consellera Santiago ha destacat la col·laboració institucional a través de la qual s’ha pogut posar en marxa la nova residència. També ha apuntat que forma part d’un pla d’infraestructures residencials que s’està desenvolupant i que permet que aviat s’acabin les obres de la residència de Formentera, que ja estigui en marxa la de Palma o que es puguin fer reformes a les de Ferreries, Sant Lluís o Campos “amb l’objectiu d’ampliar l’oferta residencial”.

La residència, de futura gestió pública, constarà de dues plantes i un soterrani amb les cuines, vestuaris i instal·lacions. La superfície es de 5.400 m2 i disposa de 80 habitacions individuals i 10 habitacions dobles. Actualment, els terrenys pertanyen al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears després d’una cessió de l’Ajuntament de Marratxí.

La cessió de les obres i les dificultats d’aquest any han obligat a prorrogar el termini del contracte fins al desembre de 2020. Les obres s’han anat desenvolupant a bon ritme i l’estructura ja està acabada i s’està finalitzant la distribució de les plantes i les instal·lacions de lampisteria i aire condicionat. Una vegada equipada amb el mobiliari i amb la posada en servei dels subministraments d’aigua i energia, la residència podrà entrar en funcionament a finals de 2021.