Educació i UIB acorden la celebració de la Selectivitat els dies 7, 8 i 9 de juliol

226

La Conselleria d’Educació i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han arribat a un acord per a la celebració de les anomenades Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat (PBAU) els propers 7, 8 i 9 de juliol, informa Europa Press.

El conseller d’Educació, Universitat i Investigació, Martí March, i el rector de la Universitat dels Illes Balears, Llorenç Huguet, s’han reunit aquest dijous i han acordat també la suspensió per a aquest curs de les proves d’admissió als graus d’Educació infantil i d’Educació Primària. Aquestes proves s’encarreguen d’avaluar el nivell de competències comunicatives, de raonament crític i lògic-matemàtiques dels aspirants a mestre.

March ha recalcat que era “molt important arribar a un acord quan abans millor”, ja que ara és moment de “llevar incerteses” entre el professorat i l’alumnat de segon de Batxillerat que s’han de presentar a les proves perquè es vegin perjudicats “el mínim possible”.

Huguet, per la seva banda, ha assegurat que la celebració dels exàmens “respectarà en tot moment” la normativa de seguretat per fer front al coronavirus prevista per actes multitudinaris de més de 1.000 persones.

L’acord ha arribat un dia després que la Conferència Sectorial d’Educació acordàs ajornar les proves a tot l’Estat i donàs a les Comunitats Autònomes el termini entre el 22 de juny i el 10 de juliol per a la convocatòria ordinària, mentre que l’extraordinària s’hauria de celebrar abans de dia 10 de setembre.