Educació i l’Ajuntament signaran un conveni per atallar les millores en els centres educatius del municipi de cara al pròxim curs

270

El conseller, Antoni Vera ha visitat avui dos col·legis d’Educació Primària: Ses Casis Noves i Blanquerna, on ha sentit les demandes dels seus directors.

Dotar d’aire condicionat la zona d’Infantil de Ses Cases Noves i arreglar un dels patis de Blanquerna han estat algunes de les demandes.

La conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Marratxí signaran un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fer front a les necessitats dels centres quant a obres de reforma i millora, d’una banda, i per a la dotació al municipi de noves infraestructures educatives per un altre. El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, acompanyat del gerent de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec), Mateu Suñer, el batle de Marratxí, Jaume Llompart, i el regidor d’Educació, Xisco Ferrà, ha iniciat aquest dilluns les visites als centres educatius del terme municipal de Marratxí per a conèixer de primera mà les seves demandes. “Hem pogut veure in situ quines són les seves necessitats, les problemàtiques que hi ha, per a ajudar-los a millorar de cara en el curs que ve.

De totes maneres es continuaran visitant tots els centres de Marratxí i una vegada hàgim fet una foto de quin és la situació de tots els centres, tant de primària com de secundària, després sí que arribarem a un acord amb l’ajuntament i signarem un conveni de col·laboració per a repartir-nos les tasques de millora que es necessiten, sobretot en matèria d’infraestructures.”, ha explicat Antoni Vera.

Avui s’ha visitat el CEIP Ses Cases Noves i el CEIP Blanquerna. L’equip directiu de tots dos centres ha aprofitat la visita per a exposar-li les seves necessitats, com la necessitat de posar aire condicionat en la zona d’Infantil de Ses Casis Noves, o l’arranjament d’un pati, ara folrat de gespa i en mal estat, en el CEIP Blanquerna, actuacions a les quals s’ha compromès el conseller i que formaran part del conveni.

IES Sant Marçal i menjador Costa i Llobera

D’altra banda, el conseller Vera ha reiterat el compromís del Govern en l’ampliació de l’institut de Sant Marçal i la construcció del menjador del CEIP Costa i Llobera de Pòrtol, obres que es licitaran en breu. Es tracta de dues demandes de Marratxí que l’alcalde ja va traslladar el passat octubre a la presidenta Marga Prohens. L’IES necessita una ampliació urgent, ja que acull, a més dels joves de Marratxí, a nens de Son Ferriol; i el menjador escolar és una altra necessitat urgent ja ara els alumnes d’Educació Infantil de Pòrtol mengen en aules prefabricades.