Comencen les obres del nou Centre d’Educació Infantil d’Es Pla de na Tesa

216

Comptarà amb 10 línies i 134 places, i un pressupost total de 4.902.000 euros, dels quals el Govern subvenciona 1.688.400 euros

El batle Jaume Llompart i el conseller Antoni Vera han col·locat aquest matí la primera pedra del projecte

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, i el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, han col·locat avui de manera simbòlica la primera pedra del projecte del nou Centre d’Educació Infantil del municipi, situat a n’Es Pla de na Tesa, i les obres del qual han començat fa escasses setmanes. Es tracta d’un nou Centre d’Educació Infantil de primer cicle que comptarà amb 134 places distribuïdes en 10 línies: dos de 0 a 1 anys, quatre d’1 a 2 anys i altres quatre de 2-3 anys, més un espai multifunció de dues sales polivalents que pot funcionar independentment. El municipi comptarà així amb 14 noves places de 0 a 1 anys, 48 noves places d’1 a 2 anys i 72 de 2 a 3 dos a tres anys.

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha explicat que es fa el projecte per cobrir les necessitats del municipi. “L’objectiu és dotar Marratxí d’un servei més, estic content que sigui un servei educatiu i que les famílies puguin treure’n profit. Per això des del consistori fem l’esforç d’aportar gairebé tres milions d’euros”. Llompart ha afegit que “a poc a poc anem ampliant els serveis, a poc a poc anirem donant sortida a diferents projectes perquè Marratxí segueixi sent un dels millors llocs per viure”.

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, ha explicat que “a través dels Fons Europeus hem donat la subvenció pertinent al municipi de Marratxí”. Vera ha assegurat que aquest és el compromís que té el Govern amb aquest tipus de projectes, “el nostre compromís és molt clar, gratuïtat de l’educació de 0-3 anys”.

El termini d’execució de l’obra és de 15 mesos, i el pressupost de licitació 4.902.000 euros, dels quals la conselleria d’Educació i Universitats a aportat a través d’una subvenció 1.688.400 euros.

A més de les aules i de les sales polivalents, el centre comptarà amb serveis higiènics, vestuaris del personal, menjador, cuina i la bugaderia, sobre una parcel·la de 6.000 metres quadrats en la qual la nova escoleta tindrà 1.335 m² i 265 m² totals les dues aules polivalents.

El Centre d’Educació Infantil, que tindrà el nom del carrer en el qual se situa (Baix sol) es desenvolupa en forma de “U” invertida en dos cossos rectangulars d’una sola planta que s’obren als patis que serveixen a les aules i als espais comuns.

Així mateix, disposarà d’una gran zona verda o pati arbrat de garrofers, llimoners, ametllers i mimoses, que permetrà ampliar les zones de joc del centre infantil o facilitar altres activitats a l’aire lliure.