“Com que som un centre obert, a Mallorca Fashion Outlet podem garantir una experiència de compra tan satisfactòria com segura”

940

Jorge Pérez de Zabalza és Director de Màrqueting i Turisme per a Espanya de Via Outlets, companyia propietària i gestora de Mallorca Fashion Outlet, i desenvolupa les seves funcions als centres de la companyia de Marratxí i Sevilla.

Amb el canvi de regulació publicat al BOE el passat dissabte dia 16, les superfícies comercials de més de 400 m2 de totes les comunitats que es troben en fase 1 poden obrir les portes des del dilluns 18, mantenint els límits d’aforament establerts i totes les normes de seguretat, higiene i distància social. Ara, amb l’entrada de les Balears en la fase 2, Mallorca Fashion Outlet es disposa a iniciar aquesta etapa de recuperació de la normalitat, obrint les seves instal·lacions al públic aquest dilluns dia 25.

-Mallorca Fashion Outlet es diferencia de les grans superfícies comercials en que és un espai obert, com serà la “nova normalitat” en aquest centre?

Afortunadament, l’arquitectura del centre, amb avingudes obertes, de gran amplada i densitat d’arbres, plantes i flors, permet un flux dels visitants clar i transmet una gran tranquil·litat per a tots els que ens visiten. A més, totes les normes higiènico-sanitàries i de seguretat han estat previstes amb la major rigorositat, des del control d’accés amb aforament limitat a cada entrada, punts de distribució de gel desinfectant, ús obligatori de mascaretes i eliminació de les àrees de descans, entre d’altres. Amb tot, com que som un centre obert, a Mallorca Fashion Outlet podem garantir una experiència de compra tan satisfactòria com segura.

-No serà fàcil gestionar tots els espais en funció de les seves característiques i diferents normes per a cada un: botigues de diferents mides, restaurants i cafeteries, cinemes i locals d’oci, parc infantil…

Depenent de les necessitats de cada fase, el centre i les botigues hauran d’ajustar les seves mesures. Així, en un primer moment els aforaments seran més estrictes i les zones comunes amb àrees de descans mòbils han estat eliminades. La resta, que són fixes, han restringit la seva capacitat i altres com les zones infantils hauran d’esperar una mica per a ser usades i de moment romandran tancades.

-Com ho faran per regular l’aforament i garantir la distància social?

Des de l’entrada al centre hi ha un sistema de control d’accessos que comptabilitza les persones que entren i surten i permet en tot moment saber el nivell d’ocupació. A més, a cada entrada hi haurà personal que donarà pas als visitants i els explicarà les normes bàsiques del centre. Quant als locals, l’aforament es calcularà de manera individual a cada botiga i existiran indicacions per saber fàcilment el nombre de persones que poden estar en un mateix moment. A cada porta hi haurà una persona controlant que es respecti l’aforament i convidant a mantenir les mesures higiènico-sanitàries.

-S’han adoptat mesures addicionals d’higiene i seguretat en funció de cada espai específic?

A part de les comentades anteriorment, també s’han eliminat totes les àrees de descans, el que facilita a més el trànsit pels carrers; s’ha disposat de dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les entrades i al llarg del recorregut; s’ha reduït l’horari d’obertura per garantir els temps de neteja i desinfecció necessaris en aquesta fase i s’han instal·lat sistemes de control d’accés als lavabos. En definitiva, es tracta de nombroses mesures per assegurar a totes les persones que ens visiten i a tot el personal del centre les màximes garanties.

-El Govern ha autoritzat a fer rebaixes i promocions sempre que s’evitin aglomeracions, amb què ens sorprendrà Mallorca Fashion Outlet aquest dilluns 25?

Idò és una gran pregunta. Com sabeu, vàrem arrencar després d’un període de més de dos mesos en una època de l’any en què hem canviat els abrics d’una temporada acabada d’estrenar pels banyadors propis d’aquesta calor, així que a més del 30% mínim garantit que tenim tot l’any al centre, segur que cada botiga té preparades un munt de sorpreses que val la pena descobrir una a una. La visita a les nostres botigues sempre ha duit moltes agradables sorpreses i ara segur que no defraudaran a ningú.

-Sense comptar amb turisme encara, com pensa que Mallorca Fashion Outlet podrà començar a remuntar aquesta crisi per la pandèmia?

És cert que durant els mesos estivals el nombre de visitants europeus augmenta a l’illa de manera considerable i nosaltres no escapam d’aquest fenomen, però a nosaltres ens agrada veure’ns com un espai on les famílies mallorquines venen amb assiduïtat, per comprar, trobar-se amb amics, menjar o senzillament passejar. Per això confiam en seguir comptant amb les seves visites en els propers mesos.

-Hi ha algun altre aspecte que vulgui destacar d’aquesta “nova normalitat” a Mallorca Fashion Outlet?

Durant aquests més de dos mesos que hem estat tancats hem rebut moltíssimes mostres d’afecte de tots els nostres visitants i en especial dels habitants de Marratxí, els quals ens han enviat les seves mostres de suport i ànim, el que ens fa sentir encara més feliços de pertànyer a aquest municipi, en el qual sens dubte estam completament integrats després de tants d’anys.