Cinc mil persones donen la benedicció al nou Magrana Tardor Fest

417

El Magrana Tardor Fest de Marratxí estrenava el passat diumenge 6 de novembre la seva primera edició. Era una aposta nova per reconvertir la tradicional Fira de la Tardor en un esdeveniment nou i diferent. El que ningú no podia preveure és que fins a 5.000 persones visitassin el nou festival que uneix les tradicionals paradetes amb concerts, tallers, atraccions, i zona gastronòmica. Una afluència massiva que va sorprendre fins i tot als firaires. Asseguren que pensaven que es tractava d’una fira més de diumenge, però que davant l’afluència massiva varen registrar molt bones vendes. Fins i tot alguns van esgotar tot el gènere disponible.

Des de les 10 del matí fins a les 16 hores milers de persones van omplir l’esplanada de la Verònica de Sant Marçal per gaudir dels concerts de Xanguito, Mel i Sucre, La Fada Despistada, Monkey Doo i Situation Group. Milers de persones, amb una gran presència de públic familiar, van visitar també el mercadet artesanal i de producte local, el taller de ceràmica, a més dels tallers per als més petits, el rocòdrom, el tir amb arc o el de Protecció Civil sobre maniobres de reanimació cardiopulmonar, entre altres.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, explica que el balanç és “més que positiu perquè la reconversió era necessària”. Fins ara, la Fira de la Tardor no era una exposició d’un producte seleccionat, sinó que era una crida a qualsevol persona que volgués exposar els seus productes i el Consistori pensava que li faltava pes específic com a esdeveniment. Ara, en canvi, la fira té un paper complementari dins un festival de música destinat al públic infantil i familiar. “Consideraven que la població infantil, que és molt nombrosa en el municipi, necessitava un esdeveniment potent, ja que ja hi ha altres esdeveniments específics per a la població adulta com les Festes de Sant Marçal, la Fira del fang i, en general, actes culturals. Per això vàrem fer el Magrana Petit Fest que el culminam en el Magrana Tardor Fest”, explica Josep Ramis.

Fer poble

Veient les imatges i les reaccions a les xarxes socials és evident que la intenció d’entretenir i educar els infants a través de la música es va aconseguir amb aquest nou format. També es va assolir el segon objectiu del Consistori que era convertir-se en un esdeveniment per a l’oci i esbarjo de les famílies de Marratxí i per als visitants de tota l’illa. “El Magrana Tardor Fest ens va encantar, la Fira de Tardor a Marratxí és molt esperada i enguany s’han superat renovant el concepte, fent activitats familiars, en aquest cas musicals i tallers diversos. La zona d’esbarjo amb Food Trucks estava molt ben situada al costat de les paradetes de la fira que també oferien menjar, així vàrem poder agafar el que t’interessava de cada un per completar un bon dinar, a més d’estar a prop de la zona dels concerts per gaudir de tot mentre menges i comparteixes”, explica Maribel Valencia, una de les assistents que va acudir amb la seva família.

Maribel Valencia també destaca que el bon temps va ajudar que vingués molta de gent i que la proximitat amb el parc de Sant Marçal va fer que tant les persones adultes i els infants poguessin compartir espais i fer de tot plegat una grata experiència. “Com a millora proposaria que a la zona de firaires de castells, llits elàstics, etc. mirassin d’incloure altres jocs més tradicionals com els de fusta i els cavallets que està accionat per una bicicleta i amb una música més apta per infants”, conclou.

Firaires

Miquel Maties, soci de Breaking Brou, empresa de cervesa artesanal, explica que es va veure “molt sorprès” per la gran afluència de gent que va trobar a l’esplanada de Sant Marçal. “Va ser un èxit, vaig anar tot sol pensant que seria una fira més de diumenge. Jo vaig acabar el gènere, ningú no tenia les expectatives tan altes i no pensàvem que seria una fira tan grossa”.

El Consistori ja fa feina en la pròxima edició del Magrana Tardor Fest. La gran resposta dels veïnats i dels nombrosos visitants al nou format de l’antiga fira de tardor ha reafirmat l’aposta de l’àrea de Cultura per aquest festival musical dirigit a tota la família. Ara ja es pensa en el Magrana Tardor Fest de l’any que ve incorporant els suggeriments rebuts dels assistents. La gran afluència de gent durant tot el festival, des de les 10 a les 16 hores, ha evidenciat que el públic demana aquest tipus d’oferta cultural que conjuga música, tallers infantils, artesania, menjar, esbarjo i convivència entre els diferents grups d’edat. A Marratxí, a més, amb un pes significatiu de la població infantil i familiar, el públic premia amb la seva assistència aquest tipus d’esdeveniment. Un premi que també s’estén als firaires, comerços i bars dels voltants que varen tenir un dia de molt de negoci gràcies al Magrana Tardor Fest. El Consistori veu la gran resposta dels cinc mil persones participants per continuar fent créixer aquest nou festival que ha deixat un bon sabor de boca tant entre els assistents com entre els  firaires i comerços participants. Un precedent immillorable perquè l’any que ve el Magrana Tardor Fest superi l’edició d’enguany.