Balears, en fase 1 desde el 11 de maig

126

A partir de aviu, es pot acudir a terrasses de bars, reunir-se amb els éssers estimats o anar a comerços sense necessitat de cita prèvia

Es permeten reunions de fins a 10 persones dins i fora de casa, mantenint la distància de seguretat de 2 metres i respectant les normes d’higiene relativa a rentat de mans i “etiqueta respiratòria”.

També s’autoritza l’ús del cotxe de fins a 9 places per part dels habitants d’un mateix domicili. A les terrasses dels establiments ha d’haver una distància mínima de dos metres entre les taules i els grups de clients tindran un màxim de deu persones.

Es poden obrir les botigues de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia. L’aforament màxim per a aquests comerços és del 30%, cal mantenir una distància de seguretat mínima de dos metres i s’ha d’establir un horari d’atenció preferent a persones majors.

També estan permesos les sales de vetlla per a un nombre limitat de familiars a instal·lacions públiques o privades -quinze persones a l’aire lliure o deu en espais tancats- i els mercats a l’aire lliure a la via pública, amb condicions de distanciament entre llocs i delimitació del mercat ambulant per correcte control de l’aforament per les forces de seguretat.

Obren també els llocs de culte, encara que només es permetrà l’entrada fins a un terç de la seva capacitat.

Quan el Govern va anunciar el Pla de transició cap a una nova normalitat, va anunciar també que els centres educatius i universitaris obririen per a la seva desinfecció, condicionament i pel treball administratiu i preparatori dels docents i personal auxiliar; com també els hotels, però sense ús de les zones comunes.

Dins l’àmbit cultural, estan permesos els actes de menys de 30 persones en llocs tancats (amb un terç d’aforament) i de menys de 200 persones, sempre que sigui assegut i mantenint la distància necessària. A més, les biblioteques ofereixen ja el servei de préstec i també la lectura amb limitació d’aforament.

Quant als museus, obren les seves portes per permetre un terç de l’entrada màxima i amb control d’aglomeracions a les sales.

El turisme actiu i de natura està ja permès per a grups limitats de persones.

Pel que fa a l’esport no professional, es pot realitzar en instal·lacions esportives a l’aire lliure sense públic, només per practicar esports en què no hi hagi contacte, com atletisme o tennis. Als centres esportius, es poden fer activitats esportives individuals amb cita prèvia a instal·lacions que no impliquin contacte físic ni ús de vestidors.