Artetxí, el nou esdeveniment que connectarà als veïnats de Marratxí amb les associacions del municipi

  85

  Aquest matí s’ha presentat el programa d’activitats de l’Artetxí, el nou mercadet artesanal que ha preparat l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Marratxí. La urbanització de Son Ramonell, al carrer Arbre de la Ciència, acollirà aquest diumenge la petita fira de 10h a 16h. 

  El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha defensat que iniciatives com aquesta ajuden als artesans del municipi. “Volem escoltar a les associacions i intentar complaure les seves necessitats, així com dinamitzar i promocionar-les. Així ho hem fet amb l’associació de veïnats de Son Ramonell, per això, celebrarem aquesta primera edició allà mateix”, explica Llompart. 

  L’objectiu d’aquest mercadet és animar a tots els veïnats del municipi a participar en una jornada familiar on puguin comprar productes artesans donant suport al comerç local mentre els més petits gaudeixen d’un ampli programa d’activitats infantils. 

  La regidora de Participació Ciutadana, Nerea García, ha explicat que Artetxí neix de la necessitat d’algunes associacions de donar-se a conèixer. “Marratxí necessita esdeveniments familiars i dinàmics que posi en contacte a les associacions amb els veïnats. Per aquest motiu, el mercadet d’Artetxí sirà itinerant per estar present a tots els nuclis urbans en les següents edicions”, assegura García.

  L’esdeveniment obrirà les portes a les 10h amb una gran varietat de paradetes com: espelmes artesanals de soja, roba i complements, ceràmica, mosaics, joies de plata, tricotí, artesania de fusta, decoració de resina ecològica, il·lustracions amb aquarel·les i objectes pintats a mà. 

  Les activitats començaran a les 10.30 amb un conta-contes de la mà de Conte Contat i a les 11.30 actuarà Matt Crosset a l’escenari principal. De 11 a 13h es duran a terme les activitats infantils: pinta cares i taller d’experimentació amb Lego a càrrec de Robotics Balears, entre d’altres. 

  Després, a les 12.30, començarà l’espectacle de màgia a càrrec de “Sim Salabim” i de 13.30 a 14h hi haurà música ambiental. Per acabar la jornada familiar, de 14 a 16h hi ha programat un Karaoke per a tot aquell que s’animi. 

  Hi haurà una paradeta de l’Associació Balear d’Apicultors que donaran informació sobre l’apicultura i vendran mel i els seus derivats. També participarà amb Panes Lluc, que vendrà pans ecològics, coques i cocarrois, entre altres productes de forn. Durant tota la jornada s’instal·laran foodtrucks que oferiran una oferta gastronòmica.