Al voltant de 10.000 persones omplen la zona de Sant Marçal en la XXII Fira de Tardor de Marratxí

197

Al voltant de 10.000 persones han passat al llarg del dia per la Plaça de Sant Marçal i l’esplanada de la Verònica, en Sa Cabaneta, amb motiu de la XXII Fira de Tardor de Marratxí. “Considero que ha estat un èxit i no podem estar més que satisfets d’haver apostat pel model tradicional de fira i que la gent hagi respost d’aquesta manera tan positiva. Una fira de producte local, arsano i ecològic”, ha declarat el batle, Jaume Llompart. Per la seva part la consellera de Presidència, Antonia Estarellas, ha acompanyat al batle i a l’equip de govern municipal en la seva visita a les diferents paredetes i ha destacat la importància de posar en valor les tradicions.

Prop d’un centenar de llocs de productes locals, entre ells cinc ollerías de Pòrtol i una siurellera, cistelles i bosses amb tela de “llengües”, artesania de fusta, encens, infusions, joies, productes elaborats amb paper reciclat, ganivets, minerals, veles, plantes, cafè o confitura, han estat alguns dels llocs. 

També hi ha hagut exhibicions esportives i demostracions d’elaboració de llet d’ametla i de treball de fang a través de l’Escola Municipal de Ceràmica.

Els nens també han comptat amb nombroses activitats: festa infantil, contacontes, teatre i castells inflables, i no ha faltat la música amb l’actuació de la Banda municipal de Música de Marratxí, xaranga, batucada i ball de bot amb els Balladors donis Raiguer. 

“Hem tractat d’oferir activitats per a tots els públics i per a tota la família, i la resposta de la gent ha estat boníssima, estem molt contents.Els comerciants també ens han traslladat que no han parat fins a les 14 hores, per la qual cosa també estaven molt satisfets ”, ha manifestat la regidora de Fires i Festes, Antonia Coll. 

A més de l’èxit de la jornada dominical, ahir dissabte també va tenir lloc un tardeo amb les actuacions d’un grup musical i dos Djs en una carpa habilitada a aquest efecte per l’Ajuntament a l’esplanada de la Verònica. Durant les cinc hores que va durar l’esdeveniment la carpa va estar plena de públic ballant.