Ajuntament de Marratxí i Consell avancen en els projectes de la Carretera Vella de Bunyola i el passeig per als vianants Pòrtol-Santa María

242

El projecte de via saludable amb el nucli veí, que es troba en fase de redacció, es presentarà en un màxim de dos mesos

Consell i Ajuntament apropen postures a una nova reunió sobre el conveni d’ampliació de la Carretera Vella de Bunyola

El projecte de construcció d’una via segura i saludable entre Santa Maria del Camí i Pòrtol es presentarà en un període màxim de dos mesos. Així s’ha decidit després d’una reunió entre Ajuntament de Marratxí i el Consell de Mallorca aquest dijous.

El passeig de vianants i carril bici projectats discorrerien paral·lels a la Ma-3010, ajudant a augmentar la xarxa de vies segures i saludables de Mallorca. L’objectiu del consistori marratxiner és que aquesta es converteixi en una ruta de referència per als veïns d’ambdós municipis.

A una reunió mantinguda aquest dijous entre el batle, Jaume Llompart, el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Fernando Rubio i director insular d’Infraestructures, Rafel Gelabert, també s’han apropat postures vers el conveni per l’ampliació de la Carretera Vella de Bunyola, una actuació prioritària per a l’equip de govern municipal per a millorar la seguretat viària i permetre la dotació de serveis en la zona. També han acudit el regidor de Vies i Obres, Juan Pizarro i el director d’Urbanisme de l’Ajuntament, Guillem Taberner.

El passat mes de novembre el batle marratxiner al costat de tècnics de l’àrea d’Urbanisme del Consistori i els seus homòlegs de la institució insular varen sol·licitar també la construcció d’una via verda en el desviament del torrent de la conca que recull l’aigua de la comuna de Bunyola al seu pas per Son Ramonell, paral·lel a la finca de Son Macià, i la necessitat d’obrir una sortida directa a l’autopista d’Inca des del Polígon de Marratxí en direcció a Palma, actuació necessària per a evitar el trànsit continu de camions per les urbanitzacions d’Es Caülls i Es Figueral.