Aelia Club, un espai d’entrenament per a dones

382

Aelia Club és un centre d’entrenament funcional per a dones, on es pot trobar un ambient femení, íntim i sense prejudicis per a totes les que volen fer exercici adaptat a cada cos. L’objectiu del centre és ajudar al nombre més gran de dones a sentir-se bé físicament, motivar-les i que estiguin còmodes amb el seu cos. 

Les dones que assisteixen a Aelia poden obtenir molts de beneficis com l’activació del cos, la reducció de fatiga, la pèrdua de greix, l’augment d’autoestima, evitar dolors i lesions produïdes per la falta d’activitat física i una millora de la condició física i de la salut. “Després d’un any d’activitat al centre, que va celebrar el seu aniversari el passat 22 d’abril, és una certesa que moltes dones han trobat un equilibri molt important i han format un gran equip”, assegura Maria Antònia Binimelis, entrenadora d’Aelia. 

Els valors d’Aelia són el respecte a una mateixa i que cada dona es cuidi sense limitacions d’edat. Binimelis explica que el missatge principal d’Aelia és “Cuida de tú”, i representa la importància d’estar bé física i mentalment amb una mateixa. Són valors que creen un ambient molt femení i íntim on cada dona troba el seu lloc i poden desconnectar de la rutina i fer exercici sense complexos o pors. 

El funcionament dels entrenaments i sessions consisteix en sessions de 50 minuts començant amb un escalfament, seguit d’exercicis principals on es treballa tot el cos i finalitza amb estiraments i relaxació. “Les sessions són en petits grups de 2 a 6 dones, el que fa que les entrenadores estiguin en tot moment pendents del moviment i postura de cadascuna”, afegeix Binimelis. 

Des d’abril també ofereixen Aelia Online, un servei a distància, en el qual les clientes tenen la possibilitat de formar part del club sense limitacions per la distància, ciutat o país que visqui cada dona. Aquest servei ofereix entrenaments online i en directe que permeten entrenar des de casa i tenir el seguiment de les entrenadores com si estiguessin presencialment en el centre.

El centre té unes instal·lacions noves i modernes. Es poden trobar taquilles amb clau i missatges molt motivadors. Les dutxes són individuals i tenen portes per donar una màxima privacitat, i podem trobar una font d’aigua per beure.

La filosofia d’Aelia Club és ser un lloc on qualsevol dona pugui sentir-se segura, sense prejudicis i motivada a cuidar-se fent exercici. “El fet que només siguem entrenadores ajuda que totes tinguem la confiança per xerrar de qualsevol tema de salut o el nostre físic, i això a dia d’avui és una cosa molt necessària per sentir-se recolzada, escoltada i aprendre a respectar-se a una mateixa”, explica Binimelis.

A més, gràcies a l’ambient femení que es viu, és una realitat que les dones viuen diferents moments hormonals durant el mes, i això afecta l’activitat física i com reacciona el cos a certs esforços i moviments. Aquest motiu reforça la idea que a edats més avançades, donar la possibilitat de fer exercici només en grups de dones permet a l’entrenadora adaptar els exercicis i la sessió a les necessitats de cada dona.

En els darrers anys, la població en general ha pres consciència de la importància de practicar activitat física i mantenir una rutina activa, sobretot al col·lectiu de les dones. Aelia Club ha aconseguit transmetre el seu missatge tant de salut física com de salut mental. La situació econòmica en el sector avui dia és poc favorable, on cada vegada més negocis han de tancar, però amb la gran acceptació que han rebut per part del municipi ja estan treballant per fer possible un segon centre de cara a l’any 2024.