“ACORAR”, el multipremiat text de Toni Gomila, omple de cultura les festes de Es Pla de Na Tesa

256

Més de deu anys i 500 funcions de l’obra que demà a les 21:00 h es representarà a la Plaça de l’Església.

La Plaça de l’Església acull demà, dia 17 d’agost, una de les obres més emblemàtiques del panorama teatral balear. “Acorar”, la reflexió del dramaturg Toni Gomila sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre què és allò que ens defineix, i què fa que existeixi la nostra comunitat.

La dramatúrgia ja du més de 500 representacions per tota la geografia estatal, i s’emmarca en el context d’una jornada de matances a Mallorca on, a partir d’un minúscul fet casolà, s’ofereix una visió universal que provoca una reflexió en l’espectador sobre un món més íntim, que a l’hora és universal.

Guanyadora del Premi Crítica Serra d’Or, que reconeix les millors obres escrites en llengua catalana, Acorar també ha estat reconegut com a millor text de teatre català i nominada als Premis Max en la categoria d’Espectacle Revelació, així com ha rebut la menció especial als Premis Ciutat de Barcelona que atorga l’Ajuntament de la ciutat. Toni Gomila ha estat també nominat als premis Butaca en la categoria de Millor Actor.

L’espectacle està organitzat per l’Ajuntament de Marratxí amb col·laboració amb el Consell de Mallorca, una peça teatral que ens presenta uns personatges i un paisatge que ressonen propers, però que a la vegada es presenten en perill d’extinció.