A partir d’aquest dimecres les Balears vacunen sense cita a la població general

    295

    Els ciutadans majors de 12 anys poden anar als punts de vacunació massiva sense cita prèvia per rebre la vacuna contra la Covid-19. La vacunació s’obre a la població en general sense cita en horari de tarda –de 16.00 a 19.00 hores– a Son Dureta (Palma), poliesportiu Mateu Cañellas (Inca) i l’Hipòdrom de Manacor a l’illa de Mallorca.

    El Servei de Salut estén així a la població general la campanya iniciada recentment amb les dones embarassades, que també poden acudir sense cita. Podrà rebre la vacuna sense cita qualsevol persona major de 12 anys, inclosa persones en situació irregular.

    La intenció de la Conselleria de Salut és que aquesta mesura es mantingui de forma indefinida, malgrat que l’objectiu final és que la vacunació torni als centres de salut i, progressivament, es desmunten els dispositius massius, adaptant-se a les necessitats en funcions de la població que quedi por vacunar .

    La vacunació s’obre sense cita en el moment en el qual el 75,8 per cent de la població diana de Balears -majors de 12 anys- ha rebut ja a l’almenys una dosi de la vacuna, i el 65,7 per cent té la pauta completa, segons la Conselleria de Salut. Ja han rebut una dosi 784.329 persones i la pauta completa 679.757 persones a Balears. En total s’han aplicades a la Comunitat més de 1,38 milions de dosis.