70 nines participen a la jornada de futbol celebrada al camp de Son Caulelles – Cata Coll

221

La FFIB, en col·laboració amb el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Marratxí, ha organitzat aquest diumenge la primera de les dues diades de futbol femení per nines i joves que es volen introduir en el futbol. Hi ha hagut un gran èxit de participació a Pòrtol, on més de 70 participants de nova incorporació han pogut provar el format 5 x 5, que es consolida com la primera lliga femenina en categories base de la història balear. La LligA 5 obre una línia de joc complementària per a nines i joves que hi vulguin participar, tant si juguen amb altres equips, com si s’estrenen en aquest esport.

És un circuit, organitzat conjuntament pel Consell de Mallorca i la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB), que fomenta la igualtat d’oportunitats en l’esport i respon a la demanda, cada vegada més gran, de clubs i d’altres entitats. La lliga promou l’esport femení amb jugadores nascudes entre 2010 i 2017.

Pòrtol ha acollit la primera jornada de portes obertes i ha comptat amb la presència del vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard; el director insular d’Esports, Toni Prats; el batle de Marratxí, Jaume Llompart; el secretari general de la FFIB, Jordi Horrach, i el responsable de la Fundació FFIB, Biel Gelabert.

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha agraït a les famílies “que hagin vengut a Pòrtol en diumenge al camp d’una campiona del món i ha animat als clubs de Marratxí a què apostin pel futbol femení”. El Consell de Mallorca dona suport a la LligA 5. Pedro Bestard ha destacat que “és una fita històrica i social, per la demanda i el moviment que genera. El futbol creix i amb ell les oportunitats per a diferents col·lectius, com ara el de nines i joves”. Per part seva, Jordi Horrach ha defensat en el seu discurs que “mentre una nina vulgui jugar a futbol, la FFIB li trobarà equip on poder passar gust d’aquest esport i que es faran més diades tot l’any”.

L’objectiu d’ambdues institucions és que, cada pic, s’aficionin més jugadores al futbol. De les 33.000 llicències federatives que actualment té el futbol balear, al voltant de 2.300 són femenines.