La Policia Local de Marratxí va aixecar acta diumenge passat per la celebració d’un aniversari infantil a un parc de Cas Capità vulnerant la normativa Covid-19. Els agents van intervenir devers les 12 del migdia en rebre un avís per part dels veïnats que alertaren de la celebració d’aquesta festa il·legal on els assistents, onze nins i quatre adults, incomplien la distància de seguretat i les mesures sanitàries per la Covid-19.

Els agents van instar els organitzadors a disoldre la trobada i van aixecar un acta per aquesta reunió il·legal. A les 13:30 hores els veïnats tornaren a telefonar els serveis d’emergència perquè els assistents continuaren amb la celebració il·legal. Aquesta vegada va ser la Guàrdia Civil la que es va personar al parc de Cas Capità i va instar els organitzadors a complir amb la normativa sanitària. Finalment els convocants van abandonar el parc. Ara serà la Direcció General d’Emergències la que valori els fets i la possibilitat sancionar els convocants.

Aquesta intervenció s’afegeix a altres tres festes o reunions socials il·legals detectades a diferents punts de Mallorca amb la participació d’una cuarentena de persones. Divendres passat la Benemèrita va identificar 16 persones que feien servir el Far de Sóller com a lloc de reunió simulant que l’accés estava tallat amb un triangle de senyalització d’avaries. Altres sis persones van ser denunciades per participar a un altra reunió social il·legal a Algaida on participaven, en contra de les normatives sanitàries del Covid-19, persones de diferents nuclis de convivència.

També el passat dissabte van ser identificats tres iots fondejats a Portals Vells on s’estava celebrant una festa il·legal. La Guàrdia Civil va denunciar els propietaris dels iots per incomplir la normativa Covid-19 i per fondejar sobre una pradera de posidònia.